Tribuna
Șoferi beți, drogați și fără permis, prinși în trafic, în primele zile de relaxare. Amenzi de peste 150.000 de lei
Șoferi beți, drogați și fără permis, prinși în trafic, în primele zile de relaxare. Amenzi de peste 150.000 de lei

Polițiștii rutieri au depistat, zilele trecute, opt infracțiuni la regimul circulației. Aceștia au reținut 33 de permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare și au aplicat 510 de sancțiuni contravenționale în valoare de 151.000 de lei. Potrivit reprezentanților IPJ Sibiu, cele mai multe dosare penale au fost întocmite șoferilor beți.

Astfel, sâmbătă, 15 mai. în jurul orei 2, pe DJ 141, în afara localității Bârghiș, polițiștii au testat alcoolscopic un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în Moșna. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 6.30, pe strada Cloșca din municipiul Mediaș, alt conducător auto a prezentat un rezultat pozitiv la testarea cu aparatul etilotest. Este vorba despre un localnic în vârstă de 56 de ani, depistat cu o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în Mediaș, în jurul orei 15,30, un ilfovean în vârstă de 55 de ani, la volanul unui autoturism condus pe Șoseaua Sibiului, a fost oprit și testat alcoolscopic, prezentând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt  medieșean de 41 de ani, a fost prins pe strada Stephan Ludwig Roth, în jurul orei 18.45. Testarea acestuia  a prezentat o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Duminică,16 mai, în jurul orei 8.30, pe Calea Șurii Mari, un sibian în vârstă de 56 de ani a fost depistat conducând un autoturism cu o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei cinci șoferi au fost însoțiți la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. De asemenea, în toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Au condus fără a avea acest drept

Un bărbat de 33 de ani din Șeica Mare a fost prins duminică, 16 mai, în jurul orei 1, în Săliște, conducând fără permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, bărbatul avea o concentrație de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot duminică, în jurul orei 20, în comuna Jina, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 24 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a avea acest drept. Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Un șofer drogat

Luni, 17 mai, în jurul orei 00.15, pe Prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu din comuna Șelimbăr, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian de 25 de ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest s-a finalizat cu un rezultat pozitiv la substanța THC-5 Cannabis, cel aflat la volan fiind ulterior condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în corp. Prin urmare, au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA