Tribuna
SEVIS
Șofer din Cisnădie, cu permis eliberat în Canada, cercetat penal
Șofer din Cisnădie, cu permis eliberat în Canada, cercetat penal
Foto cu caracter ilustrativ © Arhiva Tribuna

Un bărbat de 64 de ani, care avea un permis de conducere eliberat de autoritățile din Canada, țară care nu este semnatară a convențiilor asupra circulației rutiere ce permit recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, a fost oprit de polițiști și i s-a adus la cunoștință că este cercetat penal.

El a fost oprit în trafic pentru că nu a acordat prioritate la trecere unui grup de pietoni care traversau strada Rahovei, din Sibiu.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan, în vârstă de 64 de ani, din Cisnădie, deține un permis de conducere eliberat de o autoritate străină care nu este semnatară a convențiilor asupra circulației rutiere ce permit recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. De asemenea, bărbatul nu deține permis de conducere internațional”, spun polițiștii.

În aceste condiții, polițiștii sibieni au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. (L. B.)

comentarii
3 comentarii

100 % de Lita e vorba
unul
21.01.2021 18:13
M-am documentat pe pagina obtinerii permisului international in Canada si acolo scrie ca permisul canadian e valabil 90 zile in Romania , cum de altfel si un permis romanesc e valabil 90 de zile in Canada, cu recomandarea de a avea un permis international in care se specifica tarile cu care Canada are reciprocitate.Permisul international e valabil doar cu cel original din Canada. Am mers in Germania si la granita cu Elvetia, iar un granicer mi-a zis ca permisul internatioanal nu e important ci doar permisul original are valoare( al punct de vedere).Peste o sedere de peste 90 zile in Romania persoana e obligata sa dobandeasca permis romanesc,asa scrie pe pagina in care se elibereaza permisul international in Canada.Deci practic daca vin in Romania ca turist NU POT inchiria o masina de la o reprezentanta de inchirieri dupa articolul de sus, iar cand o familie din Romania a venit in vizita la mine in Ontario a inchiriat o masina pentru 4 saptamani fara probleme,chiar baiatul de la inchirieri le-a dat romanilor nostrii(erau cu doi copii) un SUV nou nout Honda -CRV cu 10 mii kilometrii al bord ca sa fie in sigurata pe autostrazi la pretul de inchiriere a celui mai ieftin model(Honda Civic).Eu cred ca romanul nostru este de peste 90 zile in Romania,a vorbit arogat cu politia sau de ce nu politaiul a fost iritat.
GICU
21.01.2021 19:32
cum se obtine permisul international si cine il emite in romania?
adi3
22.01.2021 02:07
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia