Tribuna
Societatea medicală sibiană MEDICA la două decenii de activitate
Societatea medicală sibiană MEDICA la două decenii de activitate
© Răzvan NEGRU

În urmă cu două decenii am cunoscut această societate medicală la primii paşi stângaci,  se afla la începutul drumului într-o casă undeva pe  Calea Dumbrăvii din Sibiu.

Povestea de succes  a oricărei reuşite nu vine din cer, cu excepţia celor ce s-au îmbogăţit prin tâlhării, prin fraude.

Instituirea unui spital ori a unui cabinet medical vorbeşte de la sine. Nu vorbesc despre o afacere ce te îmbogăţeşte rapid, peste noapte. Două decenii înseamnă sacrificiu, răbdare şi perseverenţă. Există îmbogăţiţi trăind în opulenţă, avariţie, egoism. Nu ar oferi un leu pentru vindecarea unui copil, pentru dotarea unui spital.

Daniela Aldea, managerul general al acestei societăţi, se află în birou de ani de zile, la telefon ori în contact cu personalul medical şi cu pacienţii. Un edificiu medical nu e o firmă de făcut bani, aceasta implică dăruire, sacrificiu. A fi în perimetrul medical, înseamnă a te situa în linia întâi.

Ultimele decenii au dovedit că aşteptatul cu mâna întinsă la stat, nu mai funcţionează. O anume concurenţă între policlinicile de stat şi cele particulare îşi spune cuvântul. Daniela impune personalului angajat respectul faţă de pacient. Medicul este pentru pacient, şi nu invers.

Policlinica Medica lucrează şi cu Casa de Sănătate. Serviciu CJAS Sibiu

Mi s-a întâmplat să merg de câteva ori la consultaţii în această policlinică. Numai complimente.

Ca jurnalist scriu despre Medica nu numai din obligaţii personale în a enumera experienţele mele pozitive, ci şi din pornirea reliefării misiunii nobile a actului medical.

De la casa dintâi ca lăcaş al policlinicii de astăzi au urmat etape grele: construcţia clădirii, dotarea cabinetelor, plata personalului, şi în ultimii ani deschiderea unui laborator de analize medicale etc. Aş imputa edificiului slaba acţiune de marketing, reclame, afişe. Daniela îmi spune că, în mod tradiţional, crede în calitatea serviciilor, în piramida bunei reputaţii.

Într-o discuţie neconvenţională am întrebat care a fost sursa financiară a investiţiei... Răspunsul a fost deschis: Împrumut de la bancă, economii şi sprijinul familiei. Nu putem vorbi de acel chiag pe care unii l-au avut dinainte de ’89.

În acest aprilie al anului 2021 Societatea Medica devine o parte a concernului MedLife. Aceasta înseamnă o provocare nouă şi o înscriere  în circuitul naţional de sănătate. Daniela Aldea îmi repetă fără falsă modestie că ea îşi doreşte ca sibienii şi alţi pacienţi din judeţele limitrofe să nu mai bată drumul Vienei sau al altor ţări pentru îngrijire medicală. În mod cert Medica devine elită a sectorului medical privat sibian.

Policlinica Medica dispune de o echipă de medici profesionişti în medicină internă, neuropsihiatrie, gastroenterologie, cardiologie, pediatrie,ortopedie etc. Totodată vă stau la dispoziţie în medicina muncii, cu fişe medicale pentru conducătorii auto profesionişti.

Să nu uităm că Policlinica Medica are laborator propriu.

În curând celor două părţi ale societăţii medicale: Policlinica Medica. Asociaţia” Medica- Ai grijă de tine” îşi vor adăuga mici  săli de chirurgie obstetrică.


 

A consemnat Florin Predescu

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
4 comentarii

bravo lor, sper ca si clinicile medicale mici/medii/mari din sb, sa nu fie cumparate de evrei, pt turism medical...

sibieni, utilizati serviciile acestor clinici!
Patroni: nu vindeti spre ovreime, asa cum s-a intamplat la iasov/iasi/b etc
16.04.2021 16:24
Felicitari in special echipei de la receptie.
Stelian
17.04.2021 10:05
Succes in continuare
Dorin
17.04.2021 18:21
Sigur... Nu-i chiar asa grozava echipa de la receptie sau le-am prins eu intr-o perioada delicata a lunii...
De ce sa vanda? Mosteneste beizadea Rares...
20.04.2021 08:40
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia