Tribuna
Fabrica Sevis
Slujba de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie în a doua zi de Paşti
Slujba de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie în a doua zi de Paşti
© tvr1.ro

Biserica Ortodoxă Română a decis ca slujba de Sfântul Gheorghe din acest an să nu se mai săvârşească pe 23 aprilie, ci în a doua zi de Paşti, pe 29 aprilie, pentru că în acest an sărbătoarea cade în Săptămâna Patimilor, perioadă de post intens, spun oficialii Patriarhiei.

„Din raţiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmplă să cadă în săptămâna Sfintelor Pătimiri, doar slujba acesteia se mută imediat după Înviere”, a declarat, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru Mediafax.

Oficialul Bisericii Ortodoxe Române explică şi care sunt aceste raţiuni liturgice.

„Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovnicească din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este aşadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia in contextul liturgic din acest an”, a explicat Vasile Bănescu.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, este unul dintre cei mai veneraţi sfinţi din calendarul creştin ortdox, sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia