Tribuna
Sistem de oprire și curățare a gunoaielor pe râul Cibin! Autoritățile cer consultarea reprezentanților Apelor Române
Sorana MAIER
1380 vizualizari
Sistem de oprire și curățare a gunoaielor pe râul Cibin! Autoritățile cer consultarea reprezentanților Apelor Române

Grupul de consilieri locali ai PNL și FDGR a propus Consiliului Local un proiect de amenajare a unui sistem care să filtreze și să curețe gunoaiele de pe râul Cibin, în condițiile în care malurile Cibinului vor fi amenajate ca loc de promenadă, printr-un proiect cu finanțare europeană.

Comisia de specialitate a Primăriei Sibiu a decis ca în prealabil să fie consultați reprezentanții Apelor Române, iar ulterior să fie luată o decizie definitivă.

  • „Propunerea înaintată de grupul de consilieri locali PNL şi FDGR este complementară obiectivelor instituţiei noastre privind punerea în valoare a malurilor râului Cibin. Întrucât amenajările deja proiectate vor atrage un număr crescut de cetățeni şi turişti, necesitatea păstrării unor condiţii corespunzătoare de igienă publică presupune acțiuni concertate, precum cea din prezent, propusă de grupul de consilieri locali. Astfel de amenajări se găsesc şi pe alte râuri, unde şi-au dovedit eficienţa în diminuarea nivelului de poluare cu obiecte plutitoare de mari sau mici dimensiuni. Întrucât soluţia propusă de grupul de consilieri presupune o lucrare construită pe ape sau care are legătură cu apele, considerăm că se impune consultarea, în prealabil, a autorității de gospodărire a apelor în vederea stabilirii necesității emiterii avizului de amplasament, a avizului de gospodărire a apelor şi a autorizaţii de gospodărire”, este menționat în raportul care însoțește proiectul.

Dacă autoritatea de gospodărire a apelor va considera că lucrarea se încadrează în anumite prevederi legale va fi nevoie și de consultarea autorităţii pentru protecţia mediului în vederea stabilirii dacă proiectul propus se supune sau nu procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

  • „În acest context considerăm că este necesară consultarea în prealabil a autorităţilor de specialitate mai sus menţionate iar în baza deciziilor comunicate de acestea să se finalizeze demersurile de adoptare a Hotărârii de Consiliu Local”, mai este menționat în raport.

 

Maluri amenajate cu fonduri europene

Primăria Sibiu a atras fonduri europene pentru amenajarea malurilor râului Cibin cu piste pentru biciclete și amenajarea unui coridor de piste pentru biciclete.

Proiectul, cu o valoare de 56,45 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 55,3 milioane lei, presupune crearea unui traseu în lungime de 3,67 de km cu piste pentru biciclete în dublu sens, pe toată lungimea. Pista va avea o lățime de 1 metru pe fiecare sens.

Pistele vor stimula transportul ecologic, dar vor oferi sibienilor și posibilitatea de a se bucura de natură și de peisajul pe care îl oferă malurile râului.

Pe tronsonul dintre strada Maramureșului/șoseaua Alba Iulia şi podul de pe strada Rusciorului, pista este amplasată pe malul drept al râului. De la podul de pe strada Rusciorului până în zona podului Autostrăzii A1, pista va fi situată pe malul stâng. Trecerile de pe un mal pe celălalt vor fi asigurate prin pasarele pentru biciclete și pietoni care vor fi amplasate la trecerea peste pârâul Rossbach și în dreptul străzilor Viitorului și Mureșului.

 






comentarii
2 comentarii

mai bine nu mai faceti nimic. si asa nu sunteti in stare de ceva . luati-va salariul si destul
26.04.2021 08:36
Si canalizarea care se varsa in cibin, de la Piata si ...de peste tot..... cinele le curata?
Mister
26.04.2021 11:23
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA