Tribuna
Simularea la Matematică și Istorie, mai grea decât se așteptau elevii: "Dacă ne pregăteam mai mult, ne descurcam mai bine!"
Andra MARINESCU
1622 vizualizari
Simularea la Matematică și Istorie, mai grea decât se așteptau elevii:
Simularea examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la Istorie sau Matematică, în funcție de profilul urmat de fiecare licean. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, din cei 5182 elevi care puteau susține simularea probei E.c. a examenului de Bacalaureat 2019 au fost prezenți 4745 elevi (91,56%) și 437 elevi au absentat (8,44%).


Miercuri a fost susținută simularea  probei specifice profilului, respectiv Matematică pentru Real și Vocațional pedagogic și Istorie pentru Uman și Vocațional.
Conform IȘJ Sibiu, nu au fost semnalate probleme în privința organizării acestei simulări, toate unitățile de învățământ cu clase liceale putând accesa, multiplica și distibui subiectele la timp.


Subiecte mai grele decât se așteptau


Elevii sibieni de clasa a XI-a spun că subiectele la Matematică au fost mai grele decât se așteptau și că ultimul punct, cel care făcea referire la funcții, le-a dat bătăi de cap.
"Nu au fost nici foarte grele, dar nici ușoare. Ultimul exercițiu a fost dificil. Nu știu dacă a știut cineva să îl facă", a spus Maria, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, ce adaugă că deocamdată nu face meditații în particular, dar că deja se pregătește pentru BAC singură, dorindu-și să continue studiile la o facultate de drept, la Cluj.
Lui Horia îi place matematică, dezvăluind că a participat săptămâna trecută la faza județeană a Olimpiadei de Matematică. "Deci da, m-am pregătit cumva la matematică. Nu neapărat pentru simulare. Dacă materia ar fi cea de clasa a XI-a, aș fi pregătit pentru BAC, să îl dau chiar mâine!  Eu mă aștept la o notă de 9 - 10", a spus tânărul


Subiectele? "Să zicem acceptabile!"


Elevii de clasa a XII-a au mărturisit și ei că subiectele la Matematică au fost dificile, dar speră că vor avea mai mult noroc la examenul național de Bacalaureat din vară. "Subiectele au fost așa și așa... Să zicem acceptabile. Mă aștept la subiecte mai ușoare la BAC. Eu fac meditații la mate, că e mai greu", a spus Șerban, elev în clasa a XII-a la CNGL, care își dorește să urmeze Facultatea de Inginerie la Sibiu.
Alți elevi recunosc că dacă învățau mai mult reușeau să rezolve toate subiectele.
"Au fost un pic grele. Dar dacă ne pregăteam mai mult, dacă făceam mai multe exerciții, ne descurcam mai bine!", au spus alți elevi.


Și Istoria le-a dat bătăi de cap elevilor


Și elevii care au susținut proba la Istorie spun că se așteptau la subiecte mai ușoare. "Mă așteptam la subiecte mai simple. A fost mult de scris! La ultima parte a trebuit să scriem despre constituirea și evoluția statului modern român, ținând cont de unele cerințe. Nu a fost suficient timp!", a spus Ana, una dintre elevele sibience de clasa a XII-a.
Ultima probă a simulării se va desfășura joi, 21 martie, la o probă la alegere din domeniul profilului, respectiv fizică, chimie, biologie sau informatică (profil real) și geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie sau educație antreprenorială (profil uman).
Potrivit calendarului MEN, rezultatele simulării vor fi afișate pe 29 martie. Notele vor putea fi trecute în catalog doar dacă elevul va dori acest lucru.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

© hotnews
© hotnews
© hotnews
© hotnews
© hotnews


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia