Tribuna
PNL
Simpozionul Național "Inovație și creativitate în învățământul românesc” - 280 de participanți din întreaga țară
Sorana MAIER
3359 vizualizari
Simpozionul Național
© Razvan NEGRU

Scoala Gimnazială “Ioan Slavici” a găzduit zilele trecute cea de-a doua ediție a Simpozionului Național “Inovație și creativitate în învățământul românesc”, care potrivit organizatorilor va deveni anul viitor un simpozion cu participare internațională.
Evenimentul a fost organizat de Scoala Gimnazială “Ioan Slavici”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean  Sibiu, Casa Corpului Didactic  Sibiu și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu.
Dacă la prima ediție a simpozionului au fost 64 de participanți din șapte județe, deja cea de-a doua ediție a înregistrat o creștere impresionantă.

  • Astăzi sunt 280 de participanți din toată țara și acest lucru se datorează și celor de la ISJ și CJRAE care au promovat pe paginile insituțiilor respective prezența acestui simpozion în Școala Slavici”, a spus Alina Popescu Soare, directorul Școlii Gimnaziale Ioan Slavici.

Această creștere aduce după sine și o transformare a formatului simpozionului.

  • Prima ediție și cea de-a doua ediție au adus în fața dumneavoastră un simpozion național. Discutând cu colegii din școala noastră, am ajuns la concluzia că putem face și mai mult. Ne dorim ca începând cu ediția a III-a să accentuăm această notă și să facem simpozionul cu participare internațională în anul școlar 2017- 2018. Deja am studiat terenul și știm că se poate”, a spus Alina Popescu Soare.

Obiectivele acestui simpozion sunt, potrivit organizatorilor, dezvoltarea constantă a competențelor educaționale a cadrelor didactice, promovarea tehnicilor și metodelor inovativ - creative în cadrul activităților extrașcolare și valorificarea exemplelor de bună practică.
”Uniunea Europeană consideră creativitatea și inovația ca fiind principalele pârghii de susținere a programului de învățare pe tot parcursul vieții, acestea contribuind în mod pozitiv la formarea bagajului informațional, ocupațional, social și antreprenorial al individului pentru o mai eficientă adaptare într-o societate globalizată. Dezvoltarea acestor competențe contribuie la generarea pe viitor a bunăstării economico-sociale”, spune directorul Școlii Slavici.

 

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica