Tribuna
AFF
Simbolul înțelepciunii, donat Grădinii Zoologice din Sibiu. O bufniță și o vacă Watusi, cei mai noi „locatari” de la Zoo
Simbolul înțelepciunii, donat Grădinii Zoologice din Sibiu. O bufniță și o vacă Watusi, cei mai noi „locatari” de la Zoo

Grădina Zoologică din Sibiu va avea parte de un plus de înțelepciune. Aici săptămâna trecută s-a mutat o bufniță, pasărea fiind simbolul înțelepciunii. 

Aceasta nu este singurul ”locatar” nou de la Zoo Sibiu, ea ajungând în Grădina din Dumbrava Sibiului alături de o vacă Watusi. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Sibiu. Potrivit acestuia, ”Grădina Zoologică Sibiu a devenit ”acasă” pentru încă două animale. O vacă Watusi și o bufniță au ajuns săptămâna aceasta (n.n.- săptămâna trecută) la Sibiu de la Grădina Zoologică din Veszprem, Ungaria, cu titlu de donație. Bufnița este prima de la Zoo Sibiu. Are 3 ani și face parte din specia Bubo Bubo, cea mai mare din Europa.  Femela Watusi, în vârstă de 15 ani, se alătură unui mascul care se afla aici de câțiva ani. Rasa de vaci Watusi este originară din Africa și este una dintre cele mai vechi din lume, cunoscută de aproape 5000 de ani. Coarnele lor pot atinge peste 1 metru lungime și sunt folosite pentru apărare, dar şi pentru reglarea temperaturii”.

Încă o zebră, așteptată la Zoo Sibiu

Reprezentanții administrației locale au mai anunțat că în viitorul apropiat la Zoo Sibiu va ajunge o zebră. ”Reamintim că la începutul anului au ajuns la Sibiu, din Croația, 6 lupi și 2 oi cu coamă, iar în viitorul apropiat va ajunge aici o zebră”, se arată în aceeași postare de pe pagina de socializare a Primăriei. 

Sursa foto: facebook Primăria municipiului Sibiu


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA