Tribuna
Silvia Macrea, Cetăţean de Onoare al Sibiului
Silvia Macrea, Cetăţean de Onoare al Sibiului

Managerul Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului şi director al Festivalului „Cântecele Munţilor”, Silvia Macrea, a primit, duminică, în a treia seară de festival, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu. Distincţia i-a fost îmnânată de primarul Sibiului, Astrid Fodor.

"Am considerat că în seara aceasta, când Junii aniversează 75 de ani de la înființarea Ansamblului, este momentul potrivit să înmânez această distincție doamnei Silvia Macrea chiar în Piața Mare, acolo unde Junii, conduși de Silvia Macrea, ne-au încântat cu zeci de spectacole de-a lungul anilor și în fața publicului, a sibienilor care apreciază acest festival și o prețuiesc pe Silvia Macrea, pentru tot ceea ce face și reprezintă în lumea folclorului românesc.", a declarat Astrid Fodor. Alături de diplomă, Silvia Macrea a primit și cheia simbolică a orașului.

Distincţia vine la două zile după ce, vineri, tot în cadrul Festivalului „Cântecele Munţilor”, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, a decorat, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Ansamblului "Cindrelul-Junii Sibiului", "în semn de apreciere pentru activitatea importantă pusă în slujba artei spectacolului, devenind un veritabil ambasador al culturii tradiţionale româneşti", cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria D - "Arta spectacolului", iar Silvia Macrea a fost decorată, „în semn de apreciere pentru activitatea importantă pusă în slujba promovării valorilor româneşti, atât în ţară cât şi peste hotare, precum şi pentru meritele avute la descoperirea şi preţuirea civilizaţiei tradiţionale", cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria F - "Promovarea culturii". (D.C.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia