Tribuna
SEVIS
Sibiul, unul dintre primele județe în care începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice. Vor fi 3 fluxuri noi dedicate
Laura BUCIU
841 vizualizari
Sibiul, unul dintre primele județe în care începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice. Vor fi 3 fluxuri noi dedicate
© Răzvan NEGRU

La Sibiu începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe, prin disponibilizarea a trei fluxuri noi de vaccinare în centrele deja existente. Aproape 1.000 de cadre didactice și-au manifestat intenția de a se vaccina în perioada următoare.

Vaccinarea prioritară a cadrelor didactice începe de miercuri, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

„Începând cu data de 24 februarie se va prioritiza imunizarea împotriva SARS-CoV-2 a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe din județul Sibiu, prin disponibilizarea a trei fluxuri noi de vaccinare în centrele existente”, spune Ștefan.

Astfel, în centrul de vaccinare de la Mall-ul din Șelimbăr vor fi două fluxuri de vaccinare cu ser produs de AstraZeneca, unde vor fi primi vaccin persoanele cu vârsta mai mică de 55 de ani, iar la centrul de vaccinare din municipiul Sibiu, de la Redal Expo, va fi un flux de vaccinare cu ser produs de Pfizer BioNTech, pentru persoanele cu vârsta mai mare de 55 de ani.

 

180 de doze de vaccin rezervate zilnic

 

Cantitatea de vaccin disponibilă pentru vaccinarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca și 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.

„Noutatea constă în faptul că profesorii vor fi imunizați împotriva COVID-19 pe baza unor liste nominale cu persoanele care doresc sa se vaccineze, raportate către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, fără a fi nevoie de programarea acestora în platforma națională de vaccinare”, mai spune Andreea Ștefan.

Până în prezent au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza județului Sibiu care doresc să se vaccineze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.

De la demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și până la momentul de față, în județul Sibiu a fost înregistrat un număr total de 873 de doze de vaccin administrate personalului din unitățile de învățământ și creșe.

 

comentarii
1 comentarii

Am un prieten de familie peste 80 de ani cu boli cardiovasculare. A facut apel la doctorul lui de famine de luna trecuta, nimic. Locuri libere pe internet nu sunt. Bine ca deja sa trecut la cadre didactice si lasa pensionarii in urma
24.02.2021 14:15
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia