Tribuna
PNL
Sibiul se umple din nou de turiști, la Târgul de Crăciun. Locuri de cazare, de la 187 de lei la 1.800 de lei
Andra MARINESCU
2767 vizualizari
Sibiul se umple din nou de turiști, la Târgul de Crăciun. Locuri de cazare, de la 187 de lei la 1.800 de lei
Chiar dacă încă purtăm haine subțiri și ne bucurăm de temperature ridicate, peste o lună intrăm în atmosfera Crăciunului. Crăciunul vine mai devreme și în acest an, în Sibiu, respectiv pe 16 noiembrie, atunci când va avea loc deschiderea oficială a proiectului "Christmas in Sibiu - Gastronomy. Culture. Tourism 2018”. Inaugurarea Târgului de Crăciun va avea loc la ora 19 și va lua forma unui spectacol de muzică și lumini, protagoniști fiind Radu Nechifor & Friends și Paula Seling. Turiștii au început deja să își rezerve loc de cazare în oraș.
  • “Noutatea evenimentului din acest an constă într-un spectacol inedit susținut de binecunoscuta artistă Paula Seling care, alături de Radu Nechifor și orchestra sa, va reuni instrumente precum naiul, contrabasul, trompeta, vioara, chitara, percuția, claviatura și mai multe voci, va aborda mai multe genuri muzicale, de la clasic la pop rock, de la jazz la folclor autentic. Repertoriul abordat va fi unul internațional, preponderentă fiind tematica sărbătorilor de iarnă. Aranjamentele muzicale, vor purta semnătura naistului Radu Nechifor, realizate în manieră unică pentru acest proiect”, spun organizatorii.

Ediția 2018 a Târgului de Crăciun de la Sibiu va dura până pe 3 ianuarie 2019, iar căsuțele comercianților vor fi deschise în fiecare zi, între orele 10 - 22. Expozanții vor aduce fel de fel de produse din toată țara, de la dulciuri, la articole de vestimentație și bijuterii. De la eveniment nu va lipsi nici vinul fiert, specific târgurilor de Crăciun din lume.

Târgul de Crăciun de la Sibiu va avea atracții pentru toate vârstele, astfel că și cei mici se pot relaxa și distra în cadrul atelierelor de creație. Pentru ei, organizatorii au pregătit întâlniri în care vor pregăti lumânări decorative, biscuiți, picturi din turtă dulce și multe altele.

 

Târgul de Crăciun din Sibiu, organizat din 2007

 

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană și a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Prima ediție a fost pusă pe picioare de către dr. h. c. Barbara Schöfnagel, Atașat Social al Ambasadei Austriei la București, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu.

Încă de la primele ediții, evenimentul și-a făcut un renume și a devenit singurul târg de Crăciun din România cunoscut în străinătate și care atrage un număr tot mai mare de turiști în fiecare an.

 

Locuri de cazare mai sunt, prețurile destul de mari

 

Locuri de cazare pentru cei care vor veni, peste o lună, la cel mai important eveniment al iernii din Sibiu, mai sunt, însă prețurile sunt destul de mari.

Pentru două nopți de cazare, în perioada 16 – 18 noiembrie, turiștii plătesc sume cuprinse între 187 și 1.860 de lei, în funcție de distanța față de centrul orașului și de dotările de care dispune respectiva locație.

Cea mai ieftină dintre locații este una obișnuită, la mica distanță de centrul Sibiului, în schimb, cea mai scumpă, are dotări la standarde de cinci stele și este vorba de un apartament în buricul târgului

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia