Tribuna
PNL
Sibiul se leagă de Șelimbăr printr-un nou drum pe strada Oașa
Sorana MAIER
1797 vizualizari
Sibiul se leagă de Șelimbăr printr-un nou drum pe strada Oașa

Localitățile Sibiu și Șelimbăr vor avea un nou drum de legătură, după ce Primăria Sibiu a alocat 1,4 milioane lei pentru această investiție.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat contractul pentru crearea unui drum de legătură între Sibiu și Șelimbăr, între străzile Oașa și respectiv Octavian Goga. Contractul a fost încheiat cu asocierea SC Red Cons SRL – SC Prenis SRL, valoarea investiției fiind de 1,4 milioane de lei.

“Creștem mobilitatea locuitorilor din Sibiu și Șelimbăr, creând o legătură rutieră între oraș și o zonă periurbană din care provine o bună parte din traficul care aglomerează bulevardul V. Milea. Noul drum va reprezenta o alternativă la deplasarea pe acest bulevard aglomerat, descongestionând astfel traficul”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrările prevăzute în contract includ amenajarea carosabilului cu două benzi. Pe primul tronson al străzii, în zona de blocuri, vor fi amenajate trotuare pe ambele părți ale străzii, iar pe tronsonul dinspre limita cu municipiul va fi amenajat trotuar doar pe o singură parte, deoarece construcții există doar pe acea parte.  Sunt prevăzute amenajarea de spații de parcare pe tronsonul străzii din zona de blocuri, realizate cu pavele înierbate, crearea de zone verzi pe aliniamentele stradale, prin amenajarea cu iarbă și plantarea de arbori, instalarea unor stâlpi noi, dotați cu corpuri de iluminat cu LED și diverse lucrări la rețele de apă și canalizare de pe acest tronson.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în următoarele zile, anunță Primăria Sibiu. Lucrările au ca termen de execuție 5 luni, la care se va adăuga întreruperea necesară în perioada sezonului rece în care nu se pot efectua lucrări de construcție din cauza temperaturilor scăzute.

 

 

 

comentarii
4 comentarii

Laudabila initiativa primariei, poate isi aduc aminte si de drumul Rampa Stefan cel Mare, acelea chiar este un drum care ar ajuta mult la decongestionarea circulatiei. Si speram sa nu uite si de breteaua care urca pe viaductul V Aaron.
CitizenX
21.10.2020 18:19
Gresit,Selimbar se leaga de Sibiu.
Pentru a scapa de traficul de pe str.Semaforului la orele de varf ar trebui modificat podul de pe autostrada ce face legatura intre Selimbar si Bungard.Asa mai respiram si noi un aer mai curat.
Aaa
22.10.2020 08:58
Cu magistrala de gaz ce faceti .In fiecare an se sapa ptr periceala
Moldovan
22.10.2020 11:53
cand desfiintati Selimbarul?
22.10.2020 20:48
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia