Tribuna
Sibiul se înscrie în Top 20 European Best Destinations 2020
Sorana MAIER
2278 vizualizari
Sibiul se înscrie în Top 20 European Best Destinations 2020

Sibiul se înscrie în competiția pentru desemnarea celor mai bune 20 de destinații turistice din Europa pentru anul 2020 - European Best Destinations 2020, derulată de organizația European Best Destinations. Consilierii locali vor vota la finalul acestei luni o hotărâre pentru aprobarea înscrierii Municipiului Sibiu în cadrul competiţiei și plata taxei de înscriere de 9.980 de euro.

20 de destinaţii turistice din Europa sunt selectate, în urma înscrierii și voturilor publicului, pentru a face parte din cele mai în vogă destinații de vizitat din Europa, potrivit Raportului care însoțește proiectul. În fiecare an, sute de mii de alegători participă la acest concurs on-line, iar turiştii din întreaga lume au acces la cele mai bune fotografii, videoclipuri, cele mai bune excursii și activităţi, ghiduri de călătorie, etc.

Pentru anul 2020, Sibiul a fost pre-selectat de către membrii platformei EBD şi invitat să se înscrie în competiția Top 20 Destinaţii Turistice Europene și vede în această competiție un prilej de a continua dezvoltarea turistică şi promovarea destinaţiei orașului la nivel european.

„Sibiul a reuşit să se remarce ca destinaţie turistică în România, dar şi în lume. Desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană în anul 2007, dar şi titlul de Regiune Gastronomică Europeană a anului 2019, au adus notorietate oraşului și i-au îmbunătăţit imaginea atragând vizitatori naţionali şi internaționali. Totodată, acestea au contribuit la stabilirea de relații de cooperare cu alte oraşe şi regiuni europene. Beneficiind de investiţii considerabile, oferta de servicii și dotări în domeniul turismului s-a dezvoltat constant, iar Municipiul Sibiu este astăzi un adevărat loc de întâlnire, o

destinație care merită exploatată din plin.

European Best Destinations este o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles și dezvoltată pentru a promova cultura și turismul în Europa. Asociaţia European Best Destinations colaborează din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene și este partener al rețelei EDEN (European Destinations of Excellence Network).

Reţeaua EDEN este o platformă europeană care promovează destinațiile turistice de top, care adoptă politici de bune practici privind dezvoltarea turismului sustenabil.

European Best Destination (EBD) joacă un rol important în promovarea Europei ca destinaţie turistică și  evidenţiază cele mai apreciate destinaţii prin intermediul site-ului web www.europeanbestedestination.com și al reţelelor proprii de socializare. Destinaţiile promovate de această platformă se bucură de un număr de peste 5.500.000 de vizitatori ai site-ului web şi de peste 90.000 de persoane care urmăresc publicaţiile platformei pe canalele de socializare (Facebook, Twitter, Google+, Pinierest).

De asemenea, Asociaţia Europeană "European Best Destinations”, se bucură de parteneriate media cu publicaţii de renume din industria turistică și nu numai, precum: Vogue, Forbes, Huffpost, Daily Mail, Trip Adviser, Euro News, Lonely Planet, Independent, El Mundo, China Daily, Rue 89,Figaro Live, Travel+Leisure, Courrier International, se mai arată în raport.

EBD organizează la nivel european în fiecare an, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate turismului, respectiv Competiţia „20 European Best Destinations”.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia