Tribuna
Sibiul se înfrățește cu un oraș din Carolina de Nord. Spitalul lor poate fi model pentru viitorul spital de urgență
Sorana MAIER
1701 vizualizari
Sibiul se înfrățește cu un oraș din Carolina de Nord. Spitalul lor poate fi model pentru viitorul spital de urgență

Municipiul Sibiu se va înfrăți cu orașul Durham din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, cu care vrea să colaboreze în domeniul turistic, atrăgând turiști de peste Ocean, în domeniul medical, preluând modelul lor, dar mai ales în domeniul cultural și universitar.

„Reprezentanții Primariei Sibiu si cei ai orașului Durham din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii au purtat în ultimele luni o corespondenţă în vederea cooperării dintre cele două orașe, intenția de înfrățire a celor două localități fiind exprimată în scris de primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor şi de primarul orașului Durham, domnul Stephen M. Schewel”, se arată în proiectul de hotărâre privind înfrățirea, care va fi votat în ședința Consiliului Local de joi.

Cele două orașe își propun să colaboreze în mai multe domenii, având în vedere caracterul asemănător al celor două orașe din punct de vedere cultural, turistic și universitar.

Deja, cele două orașe au colaborat printr-un eveniment cultural comun - Festivalul Internaţional de Muzică Clasică iniţiat de Fundaţia Erich Bergel — Dorothy Kitchen.

În plus, cele două municipalități vor schimba informaţii cu privire la modul de organizare și funcţionare a serviciilor publice, cu scopul de a crește eficienţa actului administrativ cu proiecte și idei noi în provocările cu care se confruntă.

Cele două orașe își propun să dezvolte cooperarea prin schimburi culturale, implicând și alte instituții culturale locale, prin care să se genereze schimburi și proiecte valoroase.

Sibiu și Durham se angajează să se promoveze reciproc ca destinații turistice, favorizând astfel schimburile de vizite în scop turistic în municipiul Sibiu și orașul Durham, precum și în zonele adiacente.

„Având în vedere faptul că ambele orașe sunt centre universitare, cele două administrații locale își propun să atragă instituţiile de învăţământ universitar către schimburi de experienţă. Orașul Durham are un spital regional și unul universitar a căror experienţă ar putea fi utilă în proiectul Sibiului pentru construcţia noului Spital Județean”, se mai arată în proiect.

Prin evenimentele organizate în domeniul cultural, sportiv și turistic, părțile își propun să atragă cât mai multi participanţi la programele și proiectele comune de colaborare, inclusiv vizite reciproce între locuitorii celor două orașe cu scopul creării unor asociaţii de prietenie.

Durham are o populație de 251,893 de locuitori, fiind al patrulea oraș al statului, din acest punct de vedere.






comentarii
1 comentarii

Sibiul ( Nagyszeben ) ar putea sa se infrateasca de asemeni cu Sabinov (Kisszeben ) din Slovacia. Acesta din urma e amplasat pe un r^u care se numeste , desigur, Cibin.
Plumbbob Priscilla
27.05.2019 18:50
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA