Tribuna
Sibiul se confruntă cu o lipsă de sânge din grupa AB pozitiv. Apel către donatori
Dragoş BAKO
555 vizualizari
Sibiul se confruntă cu o lipsă de sânge din grupa AB pozitiv. Apel către donatori

După creșterea valorii tichetelor de masă acordate persoanelor care donează sânge, la Sibiu s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului donatorilor. Fenomenul a dus, la un moment dat, la instiruirea programărilor, pentru a se putea face față cererii tot mai mari de a dona sânge. Au existat perioade în care s-au creat stocuri mari de sânge dintr-o anumită grupă, însă au fost și situații în care a existat un deficit. În acest moment cei de la Centrul de transfuzie sanguină Sibiu spun că se confruntă cu o lipsă de sânge din grupa AB pozitiv și au lansat un apel pe pagina de socializare, pentru a mobiliza donatorii care pot dona: ”Urgență AB pozitiv! Se poate dona fără programare”. 

Când se pot face donații

Sibienii care vor să doneze sânge o pot face de luni până vineri, între orele 07,30 – 13,00, la sediul de pe B-dul Corneliu Coposu nr.2-4.

 


comentarii
2 comentarii

Cata vreme nu se face deosebire intre sangele vaccinatilor si cel al nevaccinatilor si se pune tot la gramada, degeaba. Faceti transfuzie cu sange de la vaccinati si face omul cheaguri peste tot prin corp si moare peste o luna sau doua. Ce ati rezolvat?
kiki
21.02.2024 14:40
Crucea Rosie din America cere completarea unui formular unde intreaba donatorii daca au facut sau nu vaccinul anti-covid. Daca raspunsul este afirmativ, nu sunt primiti pentru donare de sange.

Documentul se numeste RapidPass si intrebarea referitoare la statutul vaccinal este Q79.

In Romania sangele se colecteaza la gramada. "Eroii" in halate albe de la noi stiu mai multe decat doctorii din America? Sau nu le este permis politic sa refuze sangele contaminat cu vaccinul anti-covid?
Crucea Rosie USA
23.02.2024 17:50
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA