Tribuna
Sibiul sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române
Sibiul sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române
© Arhiva Tribuna

Cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Instituția Prefectului – Județul Sibiu în colaborare cu structurile militare din garnizoana Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu  vor organiza o serie de manifestări, în data de 18 ianuarie 2023.

Începând cu ora 12:00, Muzica de Fanfară în Piața Mare din Sibiu, iar la ora 12:30, va fi Hora Unirii- Piața Mare din Sibiu.

„Adresăm invitația celor interesați  în  a participa la manifestările organizate, pentru a celebra împreună Ziua Unirii Principatelor Române”, a transmis Instituția Prefectului Județului Sibiu.

Seria evenimentelor se va încheia la Sala Thalia cu un concert susținut de Filarmonica de Stat Sibiu și Fanfara Garnizoanei Sibiu, începând cu ora 13:30. Accesul în sala de spectacol se face in limita locurilor disponibile și este gratuit. Accesul în sală va avea loc între 13:00 – 13:15.

 


comentarii
2 comentarii

Sa le spuna cineva ca au gresit data!
Deasemenea, care este bugetul alocat pentru aceasta serie de manifestari?
VD
17.01.2023 14:11
1. Nu înţeleg de ce ar trebui să sărbătorească sibienii Unirea Principatelor, adică a Moldovei cu Ţara Românească din 24 iabuarie 1859. Transilvania nu aparţinea pe atunci României. 2. Nu înţeleg, dacă evenimentul se aniversează pe 24 ianuarie, de ce ar trebui sărbătorit cu hore, surle şi trâmbiţe pe 18 ianuarie. (Ca să nu piardă "unii" timpul din minivacanţă, cu manifestările dedicate zilei Micii Uniri). Atunci de ce n-am organiza manifestările de 1 Decenbrie de prin 28 noiembrie şi mai bine pentru mai mulţi ani... 3. Sau poate, aceste sărbători sunt organizate pentru toţi acei români veniţi din est şi din sud... ( Vor fi "unii" care mă vor face cu ou şi cu oţet, mă vor înjura de toate cele, dar vreau să vă spun: "Puţin îmi pasă de voi!")
17.01.2023 17:31
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA