Tribuna
Comunicat de presa
Sibiul s-a pus în mișcare! O treime dintre „maratoniști” aleargă pentru nou-născuții din Terapia Intensivă
Sorana MAIER
16376 vizualizari
Sibiul s-a pus în mișcare! O treime dintre „maratoniști” aleargă pentru nou-născuții din Terapia Intensivă
Dr. Livia Ognean şi Oana Jurj, unul dintre cei mai susţinuţi alergători pentru proiect © Razvan NEGRU

Maratonul 2017 a luat startul în această dimineață, când peste 3.200 de alergători s-au aliniat la linia de pornire, în Piața Mare din Sibiu, pentru a susține cele 21 de cauze sociale.

Cel mai susținut proiect al Maratonului este  „Dăm startul la viaţă”, al Asociaţiei „Baby Care”, care strânge fonduri pentru dotarea cu incubatoare a Secției Terapie Intensivă Neonatală Sibiu. Din cei peste 3.200 de alergători, o treime, adică 1031 de alergători o fac pentru proiectul „Dăm startul la viaţă”.

Medicul neonatolog Livia Ognean, președintele Asociației Baby Care și șeful Secției Terapie Intensivă, a alergat și anul acesta la Maraton.

  • "De câteva zile sunt copleşită de ceea ce se întâmplă. De încrederea şi sprijinul atâtor oameni frumoşi, minunaţi şi generoşi. 1031 de alergători - copii şi adulţi - şi 1782 de susţinători, cu toţii împreună vor da startul în viaţă şi vor face ca cele trei noi incubatoare- căsuţe noi, moderne, frumoase, performante şi sigure să devină realitate, să ofere căldură în anii ce vin câtorva sute, poate mii de mici pacienţi care-şi caută drumul în viaţă. Aceste incubatoare înseamnă VIAŢĂ. Şi mii de oameni au înţeles acest lucru iar eu nu pot decât să le mulţumesc din toată inima şi să spun, în continuu, sunteţi minunaţi! Mai pot să spun, în numele echipei noastre, că vom continua să facem tot ce putem să fim mai buni, să îngrijim mai bine şi mai frumos aceşti minunat de curajoşi luptători pentru viaţă care sunt prematurii! Nu pot însă să nu observ că din nou se aliniază la start multe alte proiecte frumoase destinate copiilor. Nu pot să nu mă bucur pentru acest lucru. Pentru că da, "e nevoie de un sat ca să creşti un copil", aşa cum spune un frumos proverb african şi pentru că da, Nelson Mandela are dreptate: "Nu există mai profundă dezvăluire a sufletului unei societăţi decât felul în care îşi tratează copiii!"", a scris Livia Ognean pe facebook în dimineaţa Maratonului.

 

FOTO de la Maratonul de azi, AICI!

Mai multe detalii despre derularea competiţiei AICI.

 

© Razvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

Totusi, de ce nu explicati concret cum se transforma alergarea in ajutor efectiv?
A. Normalu
28.05.2017 12:36
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia