Tribuna
Sevis
Sibiul, peste media pe țară la vaccinare. Unul din cinci sibieni s-a vaccinat împotriva COVID-19
Laura BUCIU
953 vizualizari
Sibiul, peste media pe țară la vaccinare. Unul din cinci sibieni s-a vaccinat împotriva COVID-19
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU/Arhiva

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 133.031 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până marți au fost imunizate, în total, 81.960 persoane cu prima doză de vaccin și 51.071 persoane cu cea de-a doua doză. În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 2.433 sibieni, din care 191 cu vaccin AstraZeneca, 73 cu vaccin Moderna și 2.169 cu vaccin Pfizer.

Din acest punct de vedere, județul Sibiu se află pe locul cinci în țară între județele care sunt peste media pe țară, după București, Cluj, Timiș și Brașov. Practic, unul din cinci sibieni este vaccinat împotriva coronavirusului.

„Avem astăzi (marți – n.r.) două milioane de persoane vaccinare cu schemă completă, ceea ce înseamnă obținerea beneficiilor maximale după vaccinarea împotriva COVID-19. Am făcut o evaluare a ratei de acoperire vaccinală la nivelul județelor. Municipiul București, în acest moment, are o rată de acoperire vaccinală de 31 la sută. Dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte județe, nu mă refer la municipii, este cea mai mare acoperire vaccinală din țară. Urmează județele Cluj - 28%, Timiș - 22%, Brașov - 22%, Sibiu - 21%, Constanța - 21%. Sunt primele șase județe cu rată de acoperire vaccinală peste media națională”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, în țară sunt peste 25.000 de persoane pe lista de așteptare pentru a fi vaccinate, cele mai multe fiind în București, aproape 8.000 de persoane.

 

comentarii
3 comentarii

Asta pentru ca Sibiul (care si-a uitat si numele adevarat si a devenit hermannstadt, pentru imbecilii care il numesc asa) este unul dintre cele mai progresiste (comuniste) orase din tara. Peste tot in lume, conservatorii lupta impotriva LGBT, impotriva progresistilor, impotriva restrictiilor si impotriva "tratamentului genetic experimental" denumit vaccin anti-covid.

Cel mai bine, acasta lupta se observa in SUA, intre statele conduse de Republicani si cele conduce se Democrati. Multe state Republicane (conservatoare) au scos toate restrictiile impuse in lockdown. Gata cu mastile, cu distantarea, etc. Au cele mai putine cazuri de covid. Statele Democratilor (comunistii) au impus Dictatura Covid, Au cel mai mare numar de morti, de infectati, un dezastru total.

Toata propaganda vaccinarii este politica, nicidecum medicala sau stiintifica. Parerea mea, cine se va increde in neo-comunistii care isi doresc un stat global comunist dupa model China, cine se va vaccina, va face greseala vietii. Problema este ca acest pas nu va mai putea fi dat inapoi. Nu va mai puteti de-vaccina. Substantele pe care vi le injecteaza in corp, acolo raman.

Nu va puneti increderea oarba in politicieni. Nu va incredeti in gunoaiele care de ani de zile ne fura si ne batjocoresc si acum spun ca plang de grija noastra.
anti-comunist
04.05.2021 19:04
@ anti-comunist Esti dus rau! Comunist cu idei promovate de vecinii din "EST" esti chiar tu!!! :))
Mihai
05.05.2021 06:52
Asta-i ca in jocurile alea de cand eram copii: cine zice ala este :)

Bai Mihai esti formidabil. Atat te-a dus pe tine capul sa scrii. Nu tu argumente, nu tu citate sau macar idei...nimic. Mi-ai intors vorba si dai din coada bucuros ca esti smecher si destept. Sa fii sanatos mai copile, ce pot sa iti raspund la o copilarie ca asta :)
anti-comunist
05.05.2021 10:46
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia