Tribuna
PNL
ADVERTORIAL Platforma lui Adrian Bibu a fost postată:
"Sibiul nu trebuie să ţină pasul cu vremurile, ci să fie inaintea lor”

Platforma program a candidatului PNL la funcţia de primar al Sibiului, Adrian Bibu, a fost postată astăzi pe www.sibibu.ro, site lansat odată cu preluarea funcţiei de consilier local, în urmă cu peste un an de zile.

“Pe sibibu.ro am comunicat cu sibienii, le-am spus care sunt opiniile mele despre oras si mi-am explicat voturile din Consiliul Local. Pe site am prezentat si o parte dintre oamenii care, dupa parerea mea, participa zi de zi la constructia unui Sibiu mai bun. Din aceste motive am decis impreuna cu echipa mea sa folosim sibibu.ro pentru mediatizarea platformei program”– explica Adrian Bibu.

Documentul candidatului PNL cuprinde cateva proiecte majore precum TRENUL PERIURBAN Sibiu Vest-Gara Mica-Gara Mare-Halta Vasile Aaron-Selimbar-Cisnadie, ZONA METROPOLITANA, un Complex Competitional, investitii in Educatie si sustinerea noului Spital Judetean , dar si prioritati din domenii precum urbanism, mediu, sport si altele. In preambul Adrian Bibu vorbeste despre un nou tip de abordare:

“Sibiul este locul în care, indiferent dacă ne-am născut aici sau nu, am ales să trăim. Am făcut-o pentru frumusețea lui, pentru tot ceea ce ne oferă, pentru oamenii săi. Suntem aici pentru că iubim acest oraș. Suntem aici si vom rămâne aici fiindca știm că se poate mai mult. Și mai bine!

Candidez la funcția de primar al municipiului Sibiu pentru “mai mult” și “mai bine” în oraș”- scrie Adrian Bibu in deschiderea Platformei sale program.

„Tot acest program transmite următorul mesaj: Sibiul trebuie nu doar să țină pasul cu vremurile, ci să fie, așa cum se întâmpla odată, înaintea lor.

Vă propun un oraș în care deciziile se iau cu gândul la viitorul de peste zece ani, nu de peste zece luni și care găsește soluții, nu scuze! Veți vedea proiecte mari și foarte mari. Unii vor spune că nu sunt bani, alții, că juridic lucrurile sunt complicate… Vor spune lucruri pe care le-am auzit destul în România! Sunt lucruri care s-au realizat în alte orașe din România. Orașe care în alți ani erau obișnuite să vină să învețe că se poate de aici, din Sibiu” – afirma Bibu.

Candidatul PNL crede ca Sibiul are capacitatea de a-și asuma proiecte de mare impact. „Trebuie doar să aibă curajul de a face asta”- spune Bibu in descrierea sustinerii pentru Trenul Periurban.

„Transportul locuitorilor spre marile platforme industriale necesită o soluție suplimentară și ea a fost identificată de specialiști încă din 2007: legătura feroviară pe traseul Aeroport (Bricomat/Ambient)- Gara Mică-Gara Mare-halta Vasile Aaron-Șelimbăr-Cisnădie.

Pe acest traseu infrastructura de cale ferata inca exista si se afla fie în proprietatea statului (prin societati feroviare) , fie în proprietate privată. Primaria Sibiu trebuie sa fie motorul de dezvoltare al acestui proiect care are capacitatea de a se dezvolta ulterior si de a asigura chiar legatura cu Sura Mica sau cu alte zone din Sibiu.

Municipalitatea sibiană trebuie să iniţieze demersurile pentru viitoarea ZONA METROPOLITANĂ și să identifice soluţia/soluţiile de finanțare. Exista în acest moment două linii care cuprind sume special destinate pentru acest tip de investiții: Programul Operațional Infrastructura Mare și Programul Operațional Asistență Tehnică. Sunt eligibile la finanțare studiile, documentațiile tehnico-economice, proiectele etc” – explica Adrian Bibu.

Liberalul crede ca administratia trebuie sa aiba un alt tip de abordare in relatia cu cetatenii si cu firmele.

„Legătura dintre autorități și public în România este rareori plăcută. Pașii pe care Sibiul i-a făcut în comparație cu alte zone ale țării sunt vizibili, dar nu și suficienți! Cred în digitalizarea maximă a instituțiilor și în dezvoltarea unei legături de parteneriat onest cu cetățenii contribuabili. Administrația trebuie să fie comunicativă, să-și demonstreze continuu bunele intenții, iar acest lucru se face cu ajutorul celor care o reprezintă, începând, evident, cu primarul. (...)

Sustin o abordare de tip nou in relatia cetatean-administratie, cu accent pe servicii care astazi sunt deficitare, precum urbanismul.

Primaria Sibiu are capacitatea de a impune dezvoltatorilor interesele comunitatii, dar are si obligatia de a asigura retelele publice de care investitorii au nevoie. Asezarea pe baze corecte a acestei relatii este esentiala pentru dezvoltarea orasului”- sustine Adrian Bibu exemplificand masurile pe care le propune.

Platforma lui Adrian Bibu are 12 pagini si este forma de baza a intentiilor sale. Ea poate fi lecturata in detaliu pe www.sibibu.ro, dar va fi prezentata, pe capitole sau subiecte, pana la alegerile locale prin intermediul presei si retelelor on line.


comentarii
7 comentarii

Doamne ajuta sa pierdeti alegerile. Pe toate planurile!!!
PNL PLIN DE HOTI!
#JosHotiidelaPnl
22.07.2020 10:57
#JosHotiidelaPnl - Dar nici pe baba senilă Astrid Fodor de 67 de ani care refuză să iasă la pensie ( vezi pe versiunea românească a wikipedia) NU VREAU să o votez, pentru că nu o recomandă nimic pentru funcția de primar la Sibiu. Unii spun că bunicuta Fodor vrea să țină scaunul cald ptr. când va reveni dl. Johannis la Sibiu după decembrie 2024.
Sibian din Cartierul Arhitectilor
22.07.2020 15:30
ce e aia tren PERIURBAN
dnul bibu o citit in dex?
adi3
23.07.2020 13:21
Bibicu e prea, e foarte, e ultra-progresist ,poate chiar liber-schimbist !!
pv313urss
23.07.2020 14:41
Pt.ad3 :,,periurban ,,e ceva în doi peri, care se învârte în jurul cozii ..
Hergane Gorduna
23.07.2020 14:43
Bibicu recunoaște : ,,Prefer să fac în zece ani ceea ce alții fac în zece luni !,,
ThisCatHasClaws
23.07.2020 14:52
Bah, dacă te uiți la ce spune domnul acesta, adică ce spune el, nu ce au scris consilierii peneliști pe platforma-program de pe site, nu are-n cap nimic altceva decât sport, terenuri de sport, mingi, sport și mai mult sport. Ah, și terenuri de sport. Volei, fotbal, baschet, nu contează, sport să fie.
I-a scăpat că vrea să mai radă niscai spațiu verde ca să facă parcări, dar în rest, e candidatul ideal… pentru postul de profesorul de educație fizică, nicidecum pentru primărie.
Dan S.
30.07.2020 21:00
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica