Tribuna
Sibiul, locul 2 în țară la promovabilitatea la BAC. Șapte elevi de 10, în județ
Andra MARINESCU
3504 vizualizari
Sibiul, locul 2 în țară la promovabilitatea la BAC. Șapte elevi de 10, în județ
Județul Sibiu ocupă locul al doilea în țară, în ceea ce privește rata de promovabilitate la Bacalaureat. Înainte de contestații, datele arată că 71.8% dintre elevi au obținut medie de trecere la BAC. Pe primul loc se află județul Cluj, iar după Sibiu în clasament este Brașovul. În județul Sibiu, sunt șapte elevi care au obținut media 10 la Bacalaureat, doi de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu, patru de la Colegiul Național "Octavian Goga" Sibiu și o absolventă a Colegiului "Școala Națională de Gaz din Mediaș.

 


Ce spun directorii instituțiilor de învățământ cu elevi de 10


Patru din cei șapte elevi de 10  ai Sibiului sunt absolvenți ai Colegiului Național "Octavian Goga" Sibiu, respectiv: Teodora Minea (Filologie, Blingv Engleză), Oana Cicur (șefă de promoție, olimpică națională patru ani consecutivi, la Română, Filologie - Bilingv Engleză), Eveline Teodora Buta (Științe ale Naturii - Bilingv Engleză) și Horia Bocea Alexandru (Științe ale Naturii - Intensiv Engleză).
"Rezultatele obținute de CNOG anul acesta sunt printre cele mai bune rezultate pe care le-am avut în ultimii ani. Vorbesc strict de media 10. Sunt elevi atât de la Uman, cât și de la Real. Ei merită felicitați, pentru că rezultatele sunt cu atât mai meritorii, cu cât contextul acestui an școlar a fost unul provocator, deosebit. Îi felicit pentru controlul emoțiilor, din toate punctele de vedere. Au dat dovadă în toți cei patru ani de liceu de o pregătire excepțională, iar modestia cu care ne-au obișnuit acești elevi ne onorează. Gândindu-mă la Aristotel, spun că excelența nu este un act singular, este un obicei, în cazul lor", spune Laura Dumitru, directorul Colegiului Național "Octavian Goga" din Sibiu.
Doi elevi de 10 ai Sibiului au terminat Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu. Este vorba despre Ioan Daniel Alboiu și Cristian-Mihai Buta, de la Științe ale Naturii - Bilingv Engleză. 
"Notele sunt foarte bune, avem multe note de 10 la discipline. Sunt mulțumit de rezultate, în condițiile în care anul acesta a fost dificil. Rezultatele sunt foarte bune. S-a muncit multe și se vede. Și copiii, și profesorii, au făcut eforturi pentru ca totul să fie bine", spune Octavian Negrea, directorul Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.
Potrivit acestuia, cinci elevi au obținut nota 10 la proba scrisă de Limba și literatura română (probă la care media CNGL a fost de 8.73), au fost 20 de note de 10 la Matematică (media 8.77) și 42 de note de 10 la disciplina la alegere (media 9.34).
170 dintre cei 176 de candidați înscriși la BAC au promovat Bacalaureatul. Unul dintre cei care nu au promovat examenul este din promoția anterioară. 
Media generală obținută de CNGL la BAC este 8.94, iar procentul de promovabilitate este de aproximativ 97%.
Cel de-al șaptelea elev care a obținut media 10 la BAC este Ana Maria Migea, care a terminat Colegiul "Școala Națională de Gaz" Mediaș.
"Sunt foarte mulțumită și mândră de rezultatele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat", spune Corina Custelcean, directorul Colegiului din Mediaș, 
A doua cea mai bună medie din Mediaș, 9,86, a fost obținută de Ioana Grecu, tot de la Colegiul SNG.


Câte note de 10 au obținut elevii


Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, la nivelul județului Sibiu, este de 71,8%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 78,23%, iar din sesiunile anterioare, 37%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 4,46%
"În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1.836 de candidați, dintr-un total de 2.557 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1.725 de candidați sunt din promoția curentă, iar 111 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 148 candidați au absentat, iar patru candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat", spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
58 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 23 la Istorie, 35 candidați la Matematică, 69 la Biologie, doi la Chimie, 15 la Fizică, 17 la Geografie, 15 la Informatică, 23 la Logică și argumentare și un elev a obținut 10 la Psihologie.
La nivelul județului Sibiu, nu există unități de învățământ cu procent de promovabilitate de 100%, iar o singură unitate de învățământ are un procent de promovabilitate de 0%. Este vorba despre Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava, unde doi candidați au susținut examenul de Bacalaureat, dar nu au reușit să obțină note de trecere.
"Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați", mai spune Dincă.
Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse azi, dar continuă și miercuri, 1 iulie, între orele 8 - 12. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia