Continental
Tribuna
Sibiul, între centrele medicale care colaborează pentru suport cardiac și respirator în tratarea cazurilor grave de gripă
Sibiul, între centrele medicale care colaborează pentru suport cardiac și respirator în tratarea cazurilor grave de gripă
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Ministerul Sănătății a decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă. Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Sibiu și Iași pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele cu insuficiență respiratorie severă – ECMO.
Aceasta este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații.

Potrivit unui comuniat al Ministerului Sănătății, ministrul Victor Costache a aprobat suplimentarea cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Două cazuri de gripă au fost confirmate în Sibiu, între care unul la un pacient de 43 de ani, din Poplaca, nevaccinat, care a murit în urma complicațiilor. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia