Tribuna
Sibiul intră oficial în scenariul roșu. Accesul la evenimente, în restaurante sau cinematograf, restricționat
Laura BUCIU
15792 vizualizari
Sibiul intră oficial în scenariul roșu. Accesul la evenimente, în restaurante sau cinematograf, restricționat
© Arhivă

După ce rata de infectare COVID-19 a trecut încă de sâmbătă de pragul de 3 la mia de locuitori, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu au anunțat restricțiile care se impun în oraș. Practic, participarea la evenimente în spații închise, dar și în anumite spații deschise este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pe lângă vaccinare, testare sau trece prin boală, sunt impuse și alte restricții specifice.

În cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este permisă participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) este permisă cu un număr maxim de 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în interiorul centrelor comerciale este permisă numai în zonele de consum delimitate față de restul spațiului public și amenajate în acest scop.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00-24,00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

 

comentarii
9 comentarii

În evul de mijloc, turcii otomani numeau Sibiul ,,Orașul Roșu,, datorită zidurilor de cărămidă cu care era înconjurat !!
Apropo, lacul lui Binder a apărut în urma exploatărilor de argilă ...
Zapis
27.09.2021 14:54
Pai și noi ce facem acum în weekend? Gata cu distracția, a venit carantina asa dintr-o data după congres?
Aoleo
27.09.2021 15:33
vo trebuit oborfest si congres peeneelee no acum capul la cutie,toti in casa
multumim din inima lui phodor-turcan-cimpan
celor de sus le doresc covid placut
adi3
27.09.2021 16:24
A venit toamna, a revenit programul mascaradei si propagandei. Din nou fac astia legea ca in codru, fara cadru legal intemeiat pentru implementarea unor restricții ilegale, bazate pe cifre si statistici derizorii, in care nimeni nu se mai poate încrede. Traiti va oameni buni viata si nu va mai lasati condusi la fiecare pas, fiecare știe cum sa isi protejeze sanatatea, nu trebuie sa asteptam dicteuri sau ordine, cata vreme suntem liberi noi decidem ce este mai bine pentru noi. Altora putin le pasa. Sanatate tuturor si minte luminata!
Hurmuzache
27.09.2021 17:06
Cumpara-ti un dicționar pentru sarcasm.
Ptr adi3
27.09.2021 18:35
Vă mai rabdă Dumnezeu mult,
păpușari și circari?!

Nu ne interesează restricțiile voastre!
Ce puteți face unei țări întregi dacă vă ignoră?

Cunoașteți termenul de profilaxie a bolii ?
Nu,categoric! Doar frică ,teroare ,statistici din pix!
Mânca-v-ar raiul! Nu o să spun altfel că nu e creștinește.
Ecaterina
27.09.2021 22:43
@Ecaterina
ar trebui sa ne facem societatea noastra paralela, in care sa nu-i mai acceptam pe vaccinati.
27.09.2021 23:08
Este o mare minciună!!!
Gabi
28.09.2021 18:44
Păi și cum facem,o punem de un congres?
Lia Fechete
29.09.2021 19:15
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia