Continental
Tribuna
Sibiul, inclus pe harta centrelor medicale care pot prelua și trata pacienți cu coronavirus. Scanner-ul termic nu există în Aeroport
Sibiul, inclus pe harta centrelor medicale care pot prelua și trata pacienți cu coronavirus. Scanner-ul termic nu există în Aeroport
© Răzvan NEGRU

Sibiul a fost inclus de către ministrul Sănătății, Victor Costache, pe lista centrelor pilot care ar putea prelua, în caz de nevoie, pacienții cu coronavirus.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, preluarea se va face doar printr-o colaborare dintre cea mai mare unitate spitalicească din județul Sibiu și Spitalul European Polisano în ceea ce privește aparatura și cadrele medicale.

În acest sens, urmează ca modalitatea de acțiune să fie stabilită după realizarea protocoalelor de către Institutul „Matei Balş” București.

Cum deocamdată nu s-a pus problema ca Institutul „Matei Balș” să nu facă față cazurilor, nu există un protocol încheiat între această unitate medicală și alte unități din țară, între care și cele din Sibiu.

Sibiul se află pe lista centrelor medicale din țară stabilite de Ministerul Sănătății, alături de București, Cluj,Timişoara, Iaşi șiTârgu Mureş. Practic, în aceste centre vor putea fi tratate persoane infectate cu coronavirus. Reactivii pentru detectarea virusului urmează să fie primiți de spital săptămâna viitoare.

 

Linii speciale pe Aeroporturi pentru pasagerii care vin din China

 

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus că s-a creat, pe aeroporturile internaţionale, o linie de acces pentru pasagerii care vin din China. Pe această linie de acces sunt primiți și pasagerii cetăţeni chinezi. Toţi călătorii care vin din China primesc chestionare şi sunt sfătuiţi să sune la 112.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

 

Scannerul termic nu există încă

 

Între timp, oricare ar fi situația de precauție luate pentru pasagerii care au fost în China și care vin pe Aeroportul din Sibiu, la nivelul AIS nu există, momentan, un scanner termic, recomandat ca măsură de prevenție a apariției noului virus mortal din China.

Ce este acest scanner? Este, de fapt, un dispozitiv cu care se ia temperatura într-un timp scurt.

„Îl recomandă Ministerul Sănătății. Este un dispozitiv folosit în special în aeroporturi, nu în spitale, unde se folosesc termometre clasice. E un dispozitiv care redă temperatura la un contact minim cu pielea persoanei. Nu avem informații suplimentare, cum se vor achiziționa aceste scannere. Așteptăm precizările Ministerului Sănătății”, a declarat Kristina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Ministerul Sănătății va decide care vor fi aeroporturile din țară care să fie dotate cu aceste dispozitive.

 

comentarii
1 comentarii

Pot "prelua", de tratat sper sa o trateze pe Astrid si pe toti din CJ Sibiu, care freaca menta la capitolul spital nou
Eu
29.01.2020 10:38
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia