Tribuna
Sibiul, în topul orașelor care au colectat doze de aluminiu
Ana Maria MĂTUŞOIU
2030 vizualizari
Sibiul, în topul orașelor care au colectat doze de aluminiu

Sibienii au colectat peste 30.000 de doze de aluminiu în primele șase lui ale campaniei „Și mama reciclează!”, organizată la nivel național de compania Can Pack Recycling, cu sprijinul Auchan România. 

 

De mai bine de jumătate de an, sibienii au acces, prin intermediul campaniei, la aparatul de colectare a dozelor de aluminiu amplasat în supermarketul din Shopping City Sibiu. Încă 19 astfel de aparate sunt disponibile pentru consumatori în alte 14 orașe din întreaga țară. 

Alături de Sibiu, în topul localităților în care au fost strânse cele mai mari cantități de doze se numără Timișoara, Ploiești, Pitești, Cluj și București, suma dozelor colectate în toate orașele, în cele șase luni de la lansarea proiectului, ridicându-se la aproape 400.000 de cutii. La nivel local, raportat la numărul de aparate din fiecare regiune și volumul de doze colectate, cei din Banat și Crișana au reciclat cel mai mult în campania „Și mama reciclează!”, cu o medie de aproape 25.000 de doze colectate per magazin în jumătate de an. Aceștia sunt urmați de munteni (cu o medie de aproape 21.000 de doze), ardeleni (peste 16.000 de doze) și moldoveni (peste 13.000 de doze). 

  • „Rezultatele înregistrate în primul semestru al campaniei ne-au ajutat să înțelegem mai bine atitudinea publicului larg față de reciclare. Așa cum era de așteptat, comportamentul românilor reflectă obiceiurile de consum ale acestora, cantitățile de doze colectate fiind mai mari în sezonul estival decât în lunile de iarnă. Însă indiferent de condițiile din piață care dictează decizia de cumpărare, ceea ce contează este în ce proporție cei care consumă băutură la doză se implică ulterior în procesul de colectare. Cu cât acest procent este mai mare, cu atât putem vorbi de o cultură a reciclării în România și alinierea țării noastre la normele europene de colectare selectivă”, a declarat Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling.

Campania „Și mama reciclează!” continuă până în data de 30 iunie. Până la acest termen, participanții mai pot câștiga premii săptămânale, lunare sau instant, își pot reduce valoarea bonurilor de cumpărături la casele de marcat din magazinele în care se colectează doze de aluminiu sau pot dona sumele aferente reciclării Asociației Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts. 

Mai multe informații despre campanie găsiți pe platforma www.reciclaredoze.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/simamarecileaza. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA