Tribuna
Sibiul, în topul județelor care au depășit 20% rata de vaccinare împotriva coronavirusului
Laura BUCIU
2147 vizualizari
Sibiul, în topul județelor care au depășit 20% rata de vaccinare împotriva coronavirusului
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU/Arhiva

Județul Sibiu se află în topul județelor care au depășit 20% rată de vaccinare. Cel mai mult s-a vaccinat la Cluj, potrivit spuselor premierului Florin Cîțu, care a și anunțat că în Cluj se va relua în curând viața normală și se va deschide economia.

În top mai sunt Capitala și județele Sălaj și Maramureş, unde peste 20 la sută din populație s-a vaccinat.

„Pot să vă dau de exemplu top cinci judeţe care au peste 20% rată de vaccinare: Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş. Diametral opus, sigur că avem şi regiuni unde lucrurile ar putea să fie mai bine”, a spus, luni seara, la Digi 24, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

 

Aproape 2.000 de sibieni se vaccinează zilnic. Aproape 100.000 de doze, administrate

 

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 99.512 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România.

Până marți, 20 aprilie, în total, 63.316 sibieni s-au vaccinat cu prima doză de vaccin și 36.196 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 1.994 sibieni, din care 319 cu vaccin AstraZeneca și 1.675 cu vaccin Pfizer.

În perioada 31.12.2020 - 19.04.2021 au fost raportate 48 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 42 pentru vaccinul produs de Pfizer și 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca.

 

Premierul Florin Cîțu le cere românilor să participe la campania de vaccinare: „E nevoie de primar, de preot și de învățător în mediul rural”

 

Premierul Florin Cîțu le-a cerut românilor să participe la campania de vaccinare.

„Am pus toate capacitățile la dispoziție, până acum nu aveam vaccin, am înțeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală. (...) Trebuie să ne implicăm cu toții”, a spus Florin Cîțu, luni seara, la Digi 24.

În ceea ce privește campania de vaccinare în mediul rural, Florin Cîțu a dezvăluit faptul că a vorbit cu primarii liberali și că are nevoie de ajutorul preoților, al educatorilor și al medicilor.

„E nevoie de primar și de preot în zonele rurale. Poate doctorul și educatorul, în funcție de comunitate. Și biserica ajută campania, eu așa știu. Voi avea o discuție cu cultele religioase”, a precizat Cîțu.

 






comentarii
2 comentarii

Ce fricosi sunt sibienii! Mai bine un rachiu pt. imunitate, distruge toate virusurile!
20.04.2021 18:48
Testele PCR nu pot fi folosite pentru DIAGNOSTICARE. Sunt mari cercetatori in medicina care explica detaliat de ce. Informati-va.
In primul rand nu sunt calibrate pentru covid. Nr. de cicluri folosite sunt uriase. Se folosesc 40 - 45 cicluri, cand peste 20 de cicluri dau rezultate fals pozitive.
Apoi testele PCR nu sunt foarte specifice. Orice gena sau parte din gena de la orice virus gripal da rezultat pozitiv. Voi nu vedeti ca a "disparut" gripa sezoniera? Toate cazurile de gripa sunt trecute acum la Covid.
Informati-va de pe net, doctorii care contrazic varianta oficiala sunt CENZURATI de mass-media si social-media. Este o uriasa campanie de DEZINFORMARE la nivel global. GANDITI. CITITI. Nu ascultati doar ce auziti la tembelizor. Sunt minciuni.
Andrei
20.04.2021 18:56
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA