Tribuna
PNL
Sibiul, în topul European Best Destinations după Atena, Tbilisi și Viena, dar înainte de Paris și Roma
Sorana MAIER
4027 vizualizari
Sibiul, în topul European Best Destinations după Atena, Tbilisi și Viena, dar înainte de Paris și Roma

Sibiul a obținut locul 6 în topul European Best Destinations, cu 30.178 de voturi exprimate, după orașele Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia), dar înainte de  Paris, Roma sau Cork (Irlanda).

Din 15 ianuarie și până în 5 februarie Sibiul a participat în competiția pentru cele mai bune destinații turistice europene ale anului 2020, văzut de administrația locală ca o oportunitate pentru oraș de a fi promovat și de a deveni mai vizibil prin întreaga campanie de comunicare organizată de Asociația European Best Destinations, dar și de Primăria Municipiului Sibiu.

Miercuri, a fost publicat clasamentul competiției, ținându-se cont de numărul de voturi înregistrat de fiecare destinație pe platforma europeanbestdestinations.com.

“Sibiul a obținut un rezultat frumos și confirmăm astfel statutul de destinație turistică de talie europeană. Mai presus de clasament, Sibiul are o importantă oportunitate de promovare turistică la nivel european prin acest program și o vom utiliza la maxim pentru a continua dezvoltarea în acest domeniu. Mulțumesc tuturor celor care au votat și au susținut Sibiul! ”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Organizatorii au transmis o scrisoare de felicitare primarului Sibiului, subliniind că: “Destinația Sibiu oferă o varietate extraordinară de experiențe, obiective istorice de vizitat și evenimente importante. Sibiu se clasează între destinațiile din Europa recomandate a fi vizitate și reprezintă un motor economic și turistic al Transilvaniei. Sibiul este un oraș plăcut pentru locuit, dar și o locație bună pentru investiții, destinația bifând toate atuurile unui oraș pe care turiștii l-au așezat între orașele care merită vizitate. Proiectele pe care le dezvoltați (….) au pus Sibiul în lumina reflectoarelor (…) Alegând să extindeți zonele verzi, să creați infrastructura pentru un transport prietenos cu mediul, pentru sport și pentru petrecerea timpului liber, locuitorii Sibiului au fost așezați în centrul atenției administrației orașului. Aceste alegeri, aceste proiecte, contribuie în mare măsură la atractivitatea Sibiului.” (Maximilen Lejeune, directorul Asociației European Best Destinations)

Conform statisticilor organizatorilor, cele mai multe voturi pentru Sibiu au venit din România, Germania și Austria, dar și din Spania și Italia. De asemenea, Sibiul se situează în top 10 al preferințelor turiștilor asiatici care vizitează Europa.

Datorită rezultatelor obținute, Sibiul va fi promovat pe parcursul anului 2020 la nivel european ca una dintre cele mai bune destinații europene pentru un city break cultural, pentru experiențe gastronomice și călătorii romantice.

comentarii
3 comentarii

Bla bla bla, nu avem turisti nici cat Tg. Mures. Ce vreti sa mascati? Incompetenta celor din Cosiliul Judetean care cica se ocupa de promovarea turismului dar iau banii de pomana? Sau lipsa totala de investitii a primariei Sibiu in Paltinis? Stimabililor, nu totul se rezuma la Sibiu, care are oricum are potential mult mai mare, dar nu exista implicare....
Netz
06.02.2020 09:13
Sibiu inainte de Paris sau Roma!?!
Nu stiu daca sa rad sau sa ma enervez.

Extrem de penibil! Spre patologic
Eu
06.02.2020 13:12
Numa ceam desfintat ministeru de resort turistic și uite ce navalesc migratorii ca turiștii. Curând intrăm și noi sibienii în proteste ca venețienii stresați că turiștii le scufundă municipiul capitala de județ perla Carpatilor culturiști culturali culturnici. Bine ca avem servici
Robotea
07.02.2020 09:17
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia