Tribuna
PNL
Sibiul, în top 5 al celor mai atractive orașe din România
Laura BUCIU
1019 vizualizari
Sibiul, în top 5 al celor mai atractive orașe din România
panorama FOCUS

Sibiul este în top cinci al celor mai atractive orașe din România, potrivit unui barometru urban privind calitatea vieții realizat de Banca Mondială și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Primele în top sunt București, Cluj Napoca, Brașov și Timișoara.

În perioada 1 iulie -15 august 2020 a fost realizat un sondaj de opinie în rândul a peste 13.000 de respondenți din 41 de orașe reprezentative din România, în urma căruia Sibiul a fost clasat în top cinci.

La capitolul „ierarhii urbane” ale acestui studiu a fost realizat un top 20 al orașelor, iar respondenților le-a fost adresată întrebarea: „Vă rog să vă gândiți la orașele din România ca fiind aflate într-o competiție, iar dvs. sunteți una/unul din membrii juriului. Vă rog să numiți un oraș de nota 10 din România, răspunsurile fiind solicitate pe cinci capitole.

„Sibiul s-a clasat după cum urmează, între aproximativ 100 de orașe din România nominalizate de respondenți la fiecare categorie: locul 3 din punctul de vedere al calității mediului, al implicării autorităților în grija față de mediu și lupta împotriva poluării, locul 4 din punctul de vedere al bunei administrări, cu respect pentru opiniile cetățenilor și atenție față de nevoile lor, locul 5 din punctul de vedere al condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în el (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilități), locul 6 din punctul de vedere al dezvoltării transportului, conectare bună cu alte orașe din țară și din străinătate, acces ușor și de calitate la diverse mijloace de transport persoane și mărfuri și locul 6 din punctul de vedere al mediului de afaceri prosper, cu investiții în tehnologii de ultimă oră, în inovare”, se arată într-un comunicat transmis joi de Primăria Sibiu.

De asemenea, din punctul de vedere al atractivității urbane al orașelor din România în anul 2020, respondenții au fost rugați să răspundă la întrebarea „Care este, din punctul dvs. de vedere, cel mai atractiv oraș din România?”.

Sibiul s-a clasat pe locul 5 între orașele din țară, după orașe mari, precum București, Cluj Napoca, Brașov și Timișoara, fiind aproape la egalitate cu București.

„Aceasta este o confirmare că Sibiul se menține printre orașele de top ale României, parte datorându-se și eforturilor și proiectelor administrației publice. Mă bucur că primim pe această cale o încurajare să continuăm pe acest drum, cu proiecte axate pe toate domeniile de interes pentru un oraș care își respectă locuitorii și nevoile lor”, a spus Astrid Fodor, primarul în funcție al Sibiului.

 

comentarii
1 comentarii

SI DACA ERA PE LOCUL 6??
Topist
23.10.2020 11:04
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia