Tribuna
Sibiul, gazda Forumului "NATO Urban Medical"
Sibiul, gazda Forumului
Specialiști din domeniul medical s-au reunit, marți, la Sibiu, în cadrul Forumului "NATO Urban Medical", ce s-a desfășurat timp de două ore la Clinica Polisano.


Evenimentul a debutat la ora 12, iar printre invitații care au luat cuvântul în deschiderea festivă s-au numărat Astrid Fodor, primarul Sibiului, și Marcel Luca, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, care au subliniat importanța Clinicii Polisano și a organizării acestui eveniment.
"Polisano este un spital european din toate punctele de vedere, nu numai al dotării, ci și al calităților specialiștilor. Noi, sibienii, ne mândrim cu Spitalul Polisano. Pentru noi, Polisano reprezintă un brand. Fiecare sibian se identifică cu Polisano", a spus Astrid Fodor.
Forumul este organizat de experți NATO și Clinica Polisano.


"Conflictele și atacurile vor crește la nivel urban în perspectiva implementării tehnologiei 5C, ceea ce se va traduce prin potențiale victime și nevoia creșterii resurselor pentru asigurarea securității și ordinii publice, inclusiv asigurarea siguranței cetățeanului. Ca atare, este esențial să ne gândim la noi strategii de prevenire și contracarare în rețea pentru a putea opera în cel mai instabil mediu fizic și uman - mediul urban. Potrivit acestui scenariu, NATO Urban Medical trebuie să devină o organizație agilă, capabilă să integreze în sistemul urban soluții medicale alternative și integrate la nivel interdisciplinar și intersectorial, susținută de o înțelegere profundă a întregului mediu de securitate și reziliență urbană", spun experții NATO Victor Aileni, fost senator al României în Comisia Militară, și Steluța Neacșu, doctor în Informații și Securitate Națională.


În cadrul evenimentului de la Clinica Polisano, s-a dat startul campaniei "#YOUAreNATO", în vederea dezvoltării de noi direcții strategice pentru asigurarea securității și siguranței cetățeanului, implicit a comunităților urbane predispuse din ce în ce mai mult la riscuri și amenințări.
Forumul s-a desfășurat în același timp cu Summit-ul NATO de la Londra, o întâlnire la cel mai înalt nivel a șefilor statelor membre, pentru a discuta noile paradigme ale securității internaționale, sub umbrela NATO. (A. M.)

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia