Tribuna
Sibiul, din nou în prestigioasa revistă Forbes. Orașul este recomandat drept o destinație sigură post-coronavirus
Andra MARINESCU
2343 vizualizari
Sibiul, din nou în prestigioasa revistă Forbes. Orașul este recomandat drept o destinație sigură post-coronavirus
© Razvan NEGRU
Sibiul este, din nou, promovat în paginile prestigioasei reviste Forbes din Statele Unite ale Americii. De această dată, este amintit într-un top al celor mai sigure 20 de destinații de călătorii și turism post-coronavirus din Europa. Sibiul este singurul oraș din România prezentat de Forbes, fiind pe locul al zecelea.


Pe primele locuri, în topul Forbes, se află: Tbilisi din Georgia, Corfu din Grecia, Cavtat din Croația, Insulele Azore, Preveza din Grecia, Alentejo din Portugalia, Batumi din Georgia, Zagreb din Croația, Algrave din Portugalia și, apoi, Sibiul, din România. 
"Sibiul este un oraș frumos, un oraș istoric din Transilvania, la nord-vest de București, capitala României. Sibiul este o cunoscută destinație turistică atât pentru vizitatorii din țară, cât și din străinătate. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi) și minunile sale naturale, orașul a devenit o destinație turistică râvnită. În 2004, centrul istoric a devenit patrimoniu mondial UNESCO. În 2007, Sibiul a fost desemnat Capitala Europeană a Culturii. În 2019, a purtat numele de Regiune Europeană a Gastronomiei, iar în 2020 a fost desemnat „a șasea cea mai bună destinație turistică a Europei” de EBD. Sibiul a dezvoltat numeroase spații verzi în oraș, dar și pentru mobilitate, spații de agrement și parcuri, și este considerat una dintre destinațiile Europei cu cea mai bună calitate a vieții. Alături de alte regiuni, inclusiv Insulele Azore din Portugalia, Sibiul urmează politici stricte pentru combaterea încălzirii globale și pentru protejarea mediului. De asemenea, s-a angajat să dezvolte turismul durabil bazat pe respectul pentru natură și ființele umane", scrie Forbes.

Forbes mai scrie că în Sibiu nu a murit nicio persoană confirmată cu coronavirus, însă autoritățile au raportat în județul Sibiu, până acum, peste 40 de decese cauzate de COVID-19.

"Repornim turismul, luând în același timp măsuri de protecție pentru oaspeti, făcându-i să se simtă în siguranță. Eforturile noastre, ale tuturor, ne sunt recunoscute. Asociația European Best Destinations atestă că Sibiul, una dintre cele bune destinații turistice europene incluse în topul alcătuit de această Asociație, este și unul dintre cele mai sigure 20 de orașe europene pentru vizitatori, iar publicația Forbes confirmă", spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Sibiul este urmat în topul Forbes de către Kotor din Muntenegru, Rijeka din Croația, Varșovia din Polonia, Viena din Austria, Bohinj din Slovenia, Malta, Gdansk din Polonia, Vilnius din Lituania, Riga din Letonia și Taigaua sălbatică din Finlanda.

 

comentarii
3 comentarii

TRIBUNA SIBIULUI
azi de 4 iunie ziua trianon
TRATAT INTERNATIONAL

nu scrieti nimic
c a nu aveti voie
adi3
04.06.2020 12:51
Ne-am lipit!
@@@
05.06.2020 06:33
spre deosebire de analfabetii infractori din psd, noi, ceilalti romani, sarbatorim Unirea Transilvaniei cu tara mama pe 1 Decembrie !

cat despre Sibiu ca destinatie turistica sigura, se vede ca aici nu a fost mosia vreunui baron si orasul are printre cel mai ridicat nivel de trai din Romania.
@adi3
05.06.2020 14:39
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia