Întreaga autobază Tursib funcționează, de câteva zile, în noul sediu construit în Zona Industrială Vest, cu o investiție de 4,8 milioane de euro.
Singura autobază modernă din țară este considerată un model de reprezentanții transportatorilor în comun din România, reuniți vineri la Sibiu.
Garaje acoperite, spălătorii, stații de carburant, spații tehnice, cabinete, birouri, totul este nou și la ultimele standarde.
Klaus Iohannis, președintele României, a fost cel care a pornit acest proiect în timpul mandatelor sale de primar al Sibiului.
Lucrările au început în martie 2015, în timpul mandatului actualului primar Astrid Fodor.
Noua autobază are o suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi şi este situată la intersecţia străzii München cu strada Barcelona.
Un spaţiu de parcare acoperit pentru cele 105 autobuze care alcătuiesc flota Tursib în suprafaţă de 5.200 mp, ateliere de reparaţii, tinichigerie şi vopsitorie, pe 1.278 mp, o clădire administrativă în suprafaţă de 1.297 mp cu subsol, parter şi etaj, o staţie de alimentare cu carburant şi depozitele aferente de carburant compuse din două rezervoare subterane cu o capacitate totală de stocare de 50.000 de litri, o staţie pentru Inspecţii tehnice periodice, o spălătorie pentru autobuze au fost construite.
Așa ar trebui să arate peste tot
Membrii Uniunii Române de Transport Public și ai Federației Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători s-au întâlnit vineri la Sibiu, la sediul Tursib, pentru ședința anuală.
Scrisoare către Iohannis
Ideea construirii acesti autobaze a venit în anul 2000 de la Klaus Iohannis, pe atunci primarul Sibiului.
La câțiva ani distanță, Primăria Sibiu a făcut schimbrui de terenuri pentru ca Tursib să aibă acest spațiu pe care să poată începe construcția.
De altfel, conducerea Tursib vrea să trimită o scrisoare la Cotroceni, președintelui Iohannis, în care să îl anunțe că proiectul inițiat de el a fost finalizat.
Credit și vânzări de terenuri
Finanţarea autobazei a fost asigurată din creditul pe care Tursib l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în luna aprilie 2014.
Valoarea creditului contractat este de 4,8 milioane de EURO, perioada de graţie este de un an, rambursarea sumei împrumutate fiind eşalonată în 18 rate trimestriale.
Primăria Sibiu a semnat un Acord Municipal de Sprijin prin care se angajează să sprijine societatea de transport public în îndeplinirea indicatorilor financiari prevăzuţi în contractul de credit, prin plata subvenţiilor prevăzute de lege.
Terenul în suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi de pe Calea Dumbrăvii, unde a funcționat până acum autobaza Tursib va fi valorificat de societate.
Primarul Astrid Fodor spunea că înainte de vânzarea terenului, Primăria va realiza un plan urbanistic al zonei, pentru ca acela care face achiziţia să ştie exact ce va putea construi acolo, iar cel mai probabil va fi un cartier rezidenţial.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |