Tribuna
Sevis
Sibiul are singura autobază nouă din țară: Nimeni nu are așa ceva, este de invidiat
Sorana MAIER
47230 vizualizari
Sibiul are singura autobază nouă din țară: Nimeni nu are așa ceva, este de invidiat

Întreaga autobază Tursib funcționează, de câteva zile, în noul sediu construit în Zona Industrială Vest, cu o investiție de 4,8 milioane de euro.
Singura autobază modernă din țară este considerată un model de reprezentanții transportatorilor în comun din România, reuniți vineri la Sibiu.
Garaje acoperite, spălătorii, stații de carburant, spații tehnice, cabinete, birouri, totul este nou și la ultimele standarde.
Klaus Iohannis, președintele României, a fost cel care a pornit acest proiect în timpul mandatelor sale de primar al Sibiului.
Lucrările au început în martie 2015, în timpul mandatului actualului primar Astrid Fodor.

Noua autobază are o suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi şi este situată la intersecţia străzii München cu strada Barcelona. 
Un spaţiu de parcare acoperit pen­tru cele 105 autobuze care al­cătuiesc flota Tursib în su­prafaţă de 5.200 mp, ateliere de reparaţii, tinichi­gerie şi vopsitorie, pe 1.278 mp, o clădire administrativă în suprafaţă de 1.297 mp cu subsol, parter şi etaj, o staţie de alimentare cu carburant şi depozitele aferente de carburant compuse din două rezervoare subterane cu o capacitate totală de stocare de 50.000 de litri, o staţie pentru Inspecţii tehnice periodice, o spălătorie pentru autobuze au fost construite.

Așa ar trebui să arate peste tot

  • Este cea mai frumoasă din țară. Marele avantaj este că totul a fost gândit din start, noi ceilalți din țară cârpim ce avem, mai vopsim, mai aranjăm. Are toate utilitățile, toate compertimentările de care este nevoie, este superb. Nimeni nu are în țară așa ceva, este de invidiat, este frumos. Așa trebuie să arate peste tot!”, spune Ion Pop, directorul societății de transport în comun din Baia Mare, Urbis.

Membrii Uniunii Române de Transport Public și ai Federației Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători s-au întâlnit vineri la Sibiu, la sediul Tursib, pentru ședința anuală.

Scrisoare către Iohannis

Ideea construirii acesti autobaze a venit în anul 2000 de la Klaus Iohannis, pe atunci primarul Sibiului.
La câțiva ani distanță, Primăria Sibiu a făcut schimbrui de terenuri pentru ca Tursib să aibă acest spațiu pe care să poată începe construcția.

  • "Proiectul de relocare a auto­bazei Tursib a fost sprijinit de administraţia locală prin primarul Klaus Iohannis, ac­tualmente preşedintele Ro­mâniei, şi prin Consiliul Local. Până s-a ajuns la această fază era necesar ca Tursibul să devină performant, în aşa fel încât această societate să susţină ea economic viitoarea investiţie. Ceea ce s-a şi întâmplat", spunea primarul Sibiului, Astrid Fodor, în martie 2015, când s-a pus piatra de temelie a actualei autobaze.

De altfel, conducerea Tursib vrea să trimită o scrisoare la Cotroceni, președintelui Iohannis, în care să îl anunțe că proiectul inițiat de el a fost finalizat.

Credit și vânzări de terenuri

Finanţarea autobazei a fost asigurată din creditul pe care Tursib l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în luna aprilie 2014.
Valoarea creditului con­tractat este de 4,8 milioane de EURO, perioada de graţie  este de un an, rambursarea sumei împrumutate fiind eşa­lonată în 18 rate trimestriale. 
Primăria Sibiu a semnat un Acord Municipal de Sprijin prin care se angajează să sprijine societatea de transport public în îndeplinirea indicatorilor fi­nanciari prevăzuţi în contractul de credit, prin plata sub­venţiilor prevăzute de lege.
Terenul în suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi de pe Calea Dumbrăvii, unde a funcționat până acum autobaza Tursib va fi valorificat de societate.
Primarul Astrid Fodor spunea că înainte de vânzarea terenului, Primăria va realiza un plan urbanistic al zonei, pentru ca acela care face achiziţia să ştie exact ce va putea construi acolo, iar cel mai probabil va fi un cartier rezidenţial.

 

© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici


comentarii
10 comentarii

Pacat sau ghinion.Hala noua si autobuze pline de rugina.
gogu din rampa
20.01.2017 12:11
Trebuia sa pupam in fund si pe mult iubitul si stimatul conducator Johannis.
Traian
20.01.2017 16:58
Bai traiane , esti la fel de cum vrei tu , cum este si dorel al nostru , ala din teleorman .
Cit despre tursib , este pacat citi circula fara bilet , astia veniti de la vale nu au niciun respect , nu circula cu bilet , dar in schimb vortbesc de te doare capul . Pacat ca oficialii nostrii nu ian nici o pozitie .
sibian
20.01.2017 19:45
Autobaz? nou?, autobuze de toat? jena! De multe ori, c
gigi contra
21.01.2017 07:26
Avem si la Bucuresti o asemenea autobaza . Asa ca nu sunteti singurii . Se numeste Autobaza Obregia .
Ivan Daniel
21.01.2017 20:05
Moderna pentru secolul XX.In secolul XXI trebuia gandita pentru tractiunea electrica.Nu este prevazuta cu statii de incarcare rapida a acumulatorilor ci cu rezervoare de motorina???
23.01.2017 15:57
Ca s? circuli cu bilet trebuie s? ai condi?ii!
Bumblebee
25.01.2017 20:21
Daa... frumos , baza noua, conditii bune pentru personal,etc.
Dar pentru noi calatorii care deja platim bilete scumpite si cu 50% (paypal) ce noutati ne oferiti pentru a justifica scumpirea?
Pana acum am ,,primit,,( ianuarie) doar ger cumplit in autobuz, intarzieri mari sau nerespectarea programului, mizerie, soferi needucati care vorbesc calatorilor in statia de sonorizare ,,ca la usa cortului,, si altele.Apropo de la combustibil a fost eliminata supracciza in mod normal trebuiau sa scada costurile de exploatare cum se justifica majorarile de tarife in conditiile in care prestatiile oferite de tursib sunt la un nivel mai scazut fata de anul precedent , la fel si parcul auto pus la dispozitia calatorilor.
ovi
25.01.2017 23:13
din ITS sunt smenuiti multi bani,si din alte firme ale primariei.Eu stiu cum si-a facut Tuluc vila de la Vama Cucului,inclusiv cea a vecinului,cum ducea muncitori din ADPC si lucrau pe mosia lui,sau cum platea transporturi pentru bascule de 5-6 tone la pret de 20 de tone,asa se intimpla si in ITS.Parca vad ca terenul de pe Calea Dumbravii va fi vandut pe nimic unor apropiati.In primarie sunt multe increngaturi de neamuri dar si mai multe abuzuri asupra cetatenilor.Mai stiu cum Tuluc favoriza infractorii din cadrul Primariei.Si la Sibiu este exact ca la Teleorman,numai ca ei sunt mai saraci,iar la Sibiu sunt mai multi bani veniti mai ales din Germania,investitorii germani fiind multumiti ca gasesc multi vorbitori de limba germana,si trebuie avut in vedere ca multi sibieni lucreaza in Germania si Austria trimit bani sa aduc bani in Sibiu.
BEN
26.01.2017 22:58
si uitam,nu- exclus ca SOMA sa fie opera lui TULUC
BEN
26.01.2017 23:00
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia