Tribuna
Jidvei
Sibiul are patru elevi de 10 la admiterea în liceu
Andra MARINESCU
1187 vizualizari
Sibiul are patru elevi de 10 la admiterea în liceu
Patru elevi din județul Sibiu au media generală 10 pentru admiterea în liceu. Este vorba despre Cătălina Georgescu, absolventă a Liceului Tehnologic "Johannes Lebel" Tălmaciu, Beatrice Cristea, care a terminat Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Mediaș, Teodora Dincă, de la Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" Sibiu, și despre Raluca Brădean, de la Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu.


Județul Sibiu se poate mândri cu patru medii de 10 pentru admiterea în liceu. Absolvenții claselor a VIII-a spun că își doresc să urmeze cursurile, din toamnă, la Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu sau la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu. 
De exemplu, Beatrice Cristea, absolventă a Școlii Gimnaziale "Mihai Eminescu" din Mediaș, își dorește să urmeze cursurile liceale la CNGL. "Secretul mediei de 10? Păi, m-am pregătit constant încă din clasa a V-a, am participat la concursuri și olimpiade școlare", a spus Beatrice.
Cătălina Georgescu, absolventă a Liceului Tehnologic "Johannes Lebel" Tălmaciu, ne-a mărturisit că va alege între Colegiul Național "Octavian Goga" Sibiu și Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu, la Științe ale Naturii. Potrivit acesteia, secretul mediei de 10 este consecvența. 
Raluca Brădean, absolventă a Școlii Gimnaziale nr. 18 din Sibiu, a spus că media 10 stă în detalii. "Sincer, nu mă așteptam chiar la 10. Mă așteptam, cumva, la note mari, la Evaluarea Națională, dar știam că detaliile fac diferența. Am învățat în aceste trei luni cât am stat acasă foarte mult. Deși nu am mers, fizic, la școală, am participat la cursuri online alături de profesori. Le mulțumesc tuturor, îndeosbi doamnei profesor de limba română Teodora Coman și domnului diriginte, profesorul de matematică Liviu Ardelean", spunea Raluca, după aflarea rezultatelor de la EN, adăugând că își dorește să urmeze Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu, Științe ale Naturii - bilingv engleză.
Teodora Dincă este și ea elevă de 10 pentru admiterea la liceu. A terminat Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" și povestește că își dorește, mai departe, să studieze la  "Goga", Științe Bilingv Engleză. "Nu pot spune că am un secret pentru că am obținut media 10. Eu din clasa a V-a am învățat materia", spune Teodora.


În 10 iulie, elevii vor afla la ce liceu au intrat


În această perioadă, au loc înscrierile la liceu. Între 3 - 7 iulie, părinții și candidații vor verifica corectitudinea datelor din fișa listată de calculator, vor corecta eventualele greșeli în baza de date computerizată și vor lista fișele. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat se va desfășura în 10 iulie, zi în care vor fi afișate și rezultatele candidaților. Conform calendarului Ministerului Educației și Cercetării, între 13 - 20 iulie este programată depunerea/ transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia