Continental
Tribuna
Sibiul are brad de Crăciun înalt de 24 m în Piața Mare. Târgul de Crăciun începe cu 100 de expozanți și concerte
Sorana MAIER
4943 vizualizari
Sibiul are brad de Crăciun înalt de 24 m în Piața Mare. Târgul de Crăciun începe cu 100 de expozanți și concerte
© Răzvan NEGRU

Primăria Sibiu a montat marți noul brad de Crăciun, înalt de 24 de metri, în formă de con, realizat din crenguțe verzi artificiale și decorat cu globuri uriașe.

631.000 de lei a alocat Primăria Sibiu de la bugetul local pentru achiziția unui brad artificial care să împodobească Piața Mare în preajma sărbătorilor de Crăciun, achiziția desfășurându-se prin licitație publică.

Bradul artificial măsoară 24 de metri înălțime și 9-10 metri lățime la bază, are un aspect natural și culoarea verde. Acesta este alcătuit din peste 2400 de crenguțe și a fost livrat împreună cu ornamentele specifice: peste 5000 de globuri argintii, aurii și roșii, ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și o stea tridimensională în vârf.
Montarea acestuia în Piața Mare se va efectua în această săptămână pentru a fi pregătit pentru deschiderea Târgului de Crăciun în 15 noiembrie.
Bradul de Crăciun donat anul trecut orașului de firma sibiană SC Scandia SA va fi amplasat în Piața Mică, în zona sediului Primăriei Sibiu din Piața Mică nr. 22.

 

Târgul de Crăciun, ediția a 13-a

 

Ediția cu numărul 13 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu, Târgul de Crăciun, se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2019 - 3 ianuarie 2020, fiind inaugurată printr-un concert susținut de Radu Nechifor și Monica Anghel, în 15 noiembrie, ora 19:00.

Peste 100 de expozanți vor fi prezenți in Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber, și Parcul lui Moș Crăciun, anunță organizatorii.

Cei peste 100 de expozanți veniți din toată țara vor întâmpina vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali. Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, sunt din nou prezente, care întrețin atmosfera feerică a evenimentului.

Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste. Imaginația, creativitatea și spiritul ludic al celor mici vor fi în centrul atenției la Atelierul lui Moș Crăciun. Aici, copiii pot participa la cele 5 ateliere menite să le stârnească inventivitatea, disciplina și spiritul de echipă: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decorațiuni Pixel Art și Pictat Globuri (nou pentru 2019). Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online, disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/

Pe lângă posibilitatea de a participa la cele 5 ateliere, cea de-a 13-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu le pune la dispoziție celor mici Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții în centrul căruia se află un carusel tradițional, o zona de mini-karting și un trenuleț care le va oferi o plimbare printr-un decor de poveste. Ediția 2019 aduce din nou în prim plan o inițiativă prin care oricine poate face câte o donație celor nevoiași. Intitulat „Shoebox - Cadoul din cutia de pantofi”, acest proiect constă în pregătirea unor cutii de pantofi care conțin daruri pentru copii din medii defavorizate.

Anul acesta, căsuța Shoebox va fi situată lângă brad, în perioada 2-18 decembrie. Astfel, printr-un gest mărunt, mii de copii au șansa de a se bucura de magia Sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmsofera și tradiția creată.

 Parte a Târgului de Crăciun din Sibiu este proiectul cultural Sibiu Christmas Mood 2019, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu care reprezintă colecția de evenimente și acțiuni culturale și artistice din cadrul evenimentului.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
9 comentarii

Tigania aia nu are 24 metri.Ala e brad de talcioc, cumparat cu alte interese probabil, nici pe departe nu-si merita pretul.
vlad1
05.11.2019 16:26
stai mai frate , 24 m romanesti (Feldera orientala si cea occidentala)
Goguta
05.11.2019 23:15
Cu banii aia asfalta 2 strazi, facea si doamna primar ceva util pentru Sibiu. Asta nu inseamna ca primaria nu ar mai avea si alti bani disponibili, dar de ce sa-si faca de lucru?
Netz
06.11.2019 07:45
După cum evoluează asamblarea, acela e doar vârful...
dljekyll
06.11.2019 09:27
RABDARE ! .... mai creste ;-)
fostSibian
06.11.2019 12:37
Nu au rusine. Oare cite s -ar fi putut face cu acei bani??? Sunt inca strazi neasfaltate in Sibiu. Nu vreau sa spun zicala cu "tara arde...
Sibian
07.11.2019 09:25
mult prea devreme evenimentul
bunica
07.11.2019 19:11
Cei care zic ca nu are 24 m este doar jumatate din el voi nu vedeti ca langa mai sunt 2 parti
Sas florin
07.11.2019 21:38
DIN NOU SARME IMPLETITE PE POST DE BRAD!
PENIBIL!!
SARMOLOGIA
09.11.2019 08:14
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia