Tribuna
Sibiul aniversează 20 de ani de prietenie cu orașul Landshut. Ceremonii, spectacole și expoziții în Germania
Sibiul aniversează 20 de ani de prietenie cu orașul Landshut. Ceremonii, spectacole și expoziții în Germania
© Primăria Sibiu

Sibiul și orașul Landshut din Germania sărbătoresc anul acesta 20 de ani de la semnarea acordului de înfrățire. Cu această ocazie, partenerii din Landshut au organizat o serie de evenimente, pe parcursul a trei zile, care să marcheze momentul aniversar.

Primarul Astrid Fodor a fost invitat de edilul din Landshut, primarul Alexander Putz, să participe la manifestări alături de o delegație din Sibiu.

Un moment foarte apreciat al programului a fost cel prezentat de Teatrul de Balet Sibiu - spectacolul „Romeo și Julieta”, pe muzică de Queen. Sala Teatrului din Landshut a fost neîncăpătoare pentru cei 400 de spectatori prezenți, balerinii fiind aplaudați minute în șir la scenă deschisă. Programul manifestărilor a inclus, printre altele, și expoziția intitulată “Memories”, prezentând lucrări fotografice și de acuarelă pe tema Sibiului. De asemenea, publicul a putut participa la momente muzicale și de dans, organizate de partenerii din Landshut – Asociația de Prietenie Landshut – Sibiu/Hermannstadt, al cărui președinte este doamna Dorith Wegmann.  

În cadrul ceremoniei oficiale în care s-au marcat oficial cele două decenii de colaborare între Sibiu și Landshut, primarii celor două orașe s-au adresat celor prezenți, descriind atât relația construită până în prezent prin efortul și entuziasmul ambilor parteneri, cât și perspectiva lor pentru continuarea colaborării.

„Cultura, parte importantă din spiritul Sibiului și al orașului Landshut deopotrivă, a fost cea care a unit cele două orașe în această călătorie. De altfel, cultura, istoria și tradițiile au stat la baza colaborării dintre cele două orașe până în prezent. Reafirm deschiderea Sibiului de a dezvolta această colaborare.” a declarat primarul Astrid Fodor la ceremonia găzduită de sala festivă a Primăriei.

A fost prezent la manifestări consilierului prezidențial Sergiu Nistor, care a transmis un mesaj din partea Președintelui României, Klaus Iohannis. De asemenea, a participat și Ramona Chiriac, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Janette Carabașu, consul general interimar al României în München și Michael Fernbach, ministru-consilier și prim-colaborator al Ambasadei României în Germania. 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA