Tribuna
Sibiul a trecut de 500 de decese din cauza COVID-19. O sală de jocuri din Agnita, sancționată
Laura BUCIU
1726 vizualizari
Sibiul a trecut de 500 de decese din cauza COVID-19. O sală de jocuri din Agnita, sancționată

În județul Sibiu a fost depășit pragul de 500 de decese din cauza COVID-19, în weekend. Doar duminică au murit 7 persoane, ceea ce duce numărul total la 511.

De la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 15.777 de persoane, dintre care 15.186 de adulți și 591 de copii.

Până duminică au fost vindecate 10.083 de persoane.

Duminică, la ora 08.00 erau spitalizate un număr de 276 de persoane, dintre care în ATI erau 30 de adulți și 2 copii.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 178 de persoane, dintre care cinci copii.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1.155 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 877 persoane în izolare la domiciliu.

 

Sute de amenzi date de polițiști și jandarmi

 

În ultimele 24 de ore, 132 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 15.869 persoane, dintre care 14.357 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 1.512 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină.

De asemenea, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 12.320 de mijloace de transport, dintre care 11.195 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.500 de lei. O sancțiune în valoare de 1.000 lei s-a aplicat pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina, Alte 61 de sancțiuni în valoare de 1.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, iar o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei a fost aplicată instituțiilor/autorităților publice/operatorilor economici pentru organizarea programului de lucru cu încălcarea legii.

Este vorba de o sală de jocuri din Agnita, care a depășit programul de funcționare stabilit prin lege.

Alte 26 de sancțiuni în valoare de 14.500 de lei de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 91 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei din care una pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 5 pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

În data de 12 decembrie, jandarmii sibieni împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii alături de polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 15.597 de persoane și 11.195 autoturisme.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 250 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 22 de persoane au fost sancționate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 22 de avertismente scrise.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA