Tribuna
Sibiul a intrat în scenariul roşu din cauza COVID-19! Ce restricţii se aplică după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie
Laura BUCIU
1756 vizualizari
Sibiul a intrat în scenariul roşu din cauza COVID-19! Ce restricţii se aplică după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie
Cu o rată de incidenţă de peste 3 la mia de locuitori, municipiul Sibiu trece, de vineri, în scenariul roşu şi vor fi aplicate noi restricţii. Duminică, rata de incidenţă în municipiu a fost de 3,68 la mie. În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 un număr de 28.245 de persoane, dintre care 219 de vineri până duminică. Cinci persoane sunt reinfectate.

Până duminică, au fost declarate vindecate 22.098 de persoane, iar 1.124 persoane au decedat. De vineri până duminică s-au înregistrat opt decese. Cel mai mare număr de decese a fost raportat sâmbătă - cinci pacienţi, unul vaccinat (femeie, 63 de ani, Spitalul Judeţean Sibiu, ATI, intubată, vaccinată, bărbat, 54 ani, Spitalul Judeţean Sibiu, ATI, intubat, nevaccinat, băr­bat, 77 ani, Spitalul Muni­cipal Mediaş, non ATI, cu oxigen pe mască, nevaccinat, femeie, 71 ani, Spitalul Judeţean Sibiu, ATI, intubată, nevaccinată, femeie, 76 ani, Spitalul Jude­ţean Sibiu, ATI, intubată, nevac­cinată). Vineri a murit un singur pacient, respectiv o femeie, de 60 de ani, internată la Spitalul Municipal Mediaş, în salon nonATI, nevaccinată, iar duminică au fost raportate două decese: unul la o femeie de 83 de ani, internată la Spitalul Judeţean Sibiu, la ATI, intubată, vaccinată şi altul la un bărbat de 92 ani, internat la Spitalul Judeţean Sibiu, la ATI, intubat, nevaccinat.
Duminică, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 235 de persoane, dintre care la ATI erau 27 persoane.
La nivelul judeţului Sibiu în ultimele trei zile s-au efectuat 2.209 teste.
Centru Judeţean de Coor­do­nare şi Conducere a Inter­venţiei are în monitorizare, duminică, un număr de 1.121 de persoane aflate în carantină şi un număr de 739 de persoane în izolare.
 
Cu ce restricţii vine la pachet scenariul roşu
 
Competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capa­citatea maximă a spaţiului şi cu distanţă de minim un metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.
Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.
Spectacole, concerte şi festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID şi cu purtarea măştii de protecţie.
Nunţi şi botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.
Restaurantele şi cafenelele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 - 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deţinătorii de certificat verde.
Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Rata de incidenţă pe judeţ trece de 2 la mie

În ceea ce priveşte rata de incidenţă cumulată la nivelul judeţului Sibiu este de 2,19/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.
În judeţ sunt 1.045 de cazuri active, dintre care 626 sunt în municipiul Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia