Tribuna
AFF
Sibiu Sounds Festival, debut cu dreptul! Peste 20 de artiști și trupe din Sibiu s-au bucurat de aplauzele publicului
Andra MARINESCU
3964 vizualizari
Sibiu Sounds Festival, debut cu dreptul! Peste 20 de artiști și trupe din Sibiu s-au bucurat de aplauzele publicului

Publicul sibian a făcut cunoştinţă cu artiştii locali mai puţin cunoscuţi sau promovaţi, weekendul trecut, în cadrul unui proiect nou, pus la cale de Asociaţia ART Factory Transilvania şi Asociaţia Culturală Play, în perioada 20 - 22 iulie.

Sibiu Sounds Festival a debutat vineri şi, de-a lungul celor trei zile, a prezentat peste 20 de trupe şi 87 de artişti sibieni, dornici să cunoască aplauzele publicului larg.


Pe scenă, ca marii artişti


În prima zi a evenimentului, potrivit organizatorilor, au fost aproximativ 2.000 de spectatori care i-au aplaudat pe Vlad Părău, Young Till Death & Iron Kids de la Kolorat Dance Studio, Ora de Foc, Guilty Lemonn, Aeon Sun, The Noise, Red Rod, ESU- Basilivio, Suburbia 11 şi Onenightstand.

  • "Am simțit, în cele trei zile de concerte, o energie incredibilă. Ne-a bucurat mult faptul că muzicieni şi trupe din Sibiu au reuşit să atragă un public atât de numeros, peste aşteptările noastre. Am constatat, în aceste zile, că există o comunitate de artiști foarte talentați care ar avea nevoie doar de mai multă promovare și poate puțină provocare, pentru a se autodepăși, pentru a crea muzică bună. Credem că am reuşit în cele trei zile de Sibiu Sounds să aducem muzicienii în fața publicului „de acasă”, să-i facem pe sibieni să conștientizeze că artiștii locali ar fi bine să fie susținuţi de fiecare dintre noi, să-i stimulăm pe artiști să creeze mai mult, să arătăm tuturor ca există o mişcare muzicală vie, creativă. Poate că aceasta este cea  mai importanta realizare: s-a creat o conexiune între artişti şi publicul sibian. Evenimentul a demonstrat că există în Sibiu trupe, formaţii, artişti care pot să stea lejer în orice line-up al unui eveniment muzical, cultural de nivel naţional şi chiar internaţional. Trebuie doar căutaţi şi puţin sprijiniţi, promovaţi. Cu atât mai mult, mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Sibiu că au înţeles ideea şi scopul acţiunii şi au cofinanţat acest proiect”, spune Cosmin Marcu, unul dintre organizatori. 

 

CD-ul Festivalului


Vineri, a fost lansat şi CD-ul "Sibiu Sounds 2018 - Together", care cuprinde 13 piese originale ale trupelor participante.

  • "Unul dintre scopurile programului Sibiu Sounds a fost acela să înregistrăm pe suport electronic o parte din artişti. Este un CD care conţine piesele a 13 artişti sau trupe locale. Încercăm să facem din acest CD un produs de colecţie şi sperăm ca anul viitor să avem o nouă ediţie, cu piese noi, ceea ce va însemna că Sibiul creează! Este şi o provocare pe care o lansăm artiştilor din oraş", a mai spus Cosmin Marcu.

CD-ul a putut fi achiziţionat de la standul special amenajat în cadrul Sibiu Sounds Festival şi în continuare mai poate fi găsit la Librăria "Habitus".

 

Sâmbătă cu aplauze


Nici în a doua zi de festival nu a lipsit energia, iar publicul, şi de această dată numeros, i-a răsplătit pe artişti cu ropote de aplauze.
Pe scena din Piaţa Habermann au urcat Ad-Hoc, Milo, Charlie Falamas, Ela Sol, Sergiu Bolotă, Wildchild, Suspect, Revolver, Evergreed şi E-An-Na.
Sâmbătă a avut loc şi conferinţa "Mastering the music Business powered by Sibiu Sounds", eveniment care a umplut sala Librăriei "Habitus". Speakerii conferinţei au fost doi dintre cei mai importanți oameni din industrie: Anca Lupeș - Fondator "Mastering the Music Business" și Doru Trăscău - vocalist și chitarist la cunoscuta trupă The Mono Jacks.


RIFF şi Antract, duminică


Duminică, în ultima zi a evenimentului aflat la prima ediţie şi prezentat de BORCO, au concertat artişti şi trupe pe care Sibiul le-a recunoscut uşor: în Piaţa Habermann au făcut spectacol, de la ora 19, Florin Thomits, Lipicioșii, Antract şi Riff.
Timp de trei zile, Piaţa Habermann a adunat mii de spectatori veniţi special pentru concertele din cadrul Sibiu Sounds Festival.

  • "Ne-am bucurat că am reuşit să scoatem din casă mulţi oameni care au venit special pentru acest eveniment, într-o locaţie ne-tradiţională. Am avut, astfel, măsura interesului pe care publicul sibian îl are pentru scena muzicală locală. Ne-am confirmat că SIBIU Sounds este înainte de toate un eveniment de mobilizare - a artiștilor locali, să ofere muzică originală de calitate, și a publicului - să-i susțină pe cei de pe scenă care duc sunetul orașului mai departe”, adaugă organizatorii. 

Foto: Cristian BISCA

 


comentarii
2 comentarii

un eveniment super! FELICITARI!!!
un sibian
23.07.2018 08:11
Suburbia11. Fără spațiu. Mulțumesc. :)
Marus Dan
23.07.2018 17:50
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA