Tribuna
Sevis
Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 are o secțiune specială pe site-ul www.sibiu.ro
Sorana MAIER
2111 vizualizari
Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 are o secțiune specială pe site-ul www.sibiu.ro

Primăria Municipiului Sibiu lansează o secțiune specială a site-ul www.sibiu.ro, dedicată programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 (SRGE 2019).

“În 12 februarie Sibiul și Egeea de Sud preiau titlul de Regiune Gastronomică Europeană de la Brabantul de Nord și Galway. Vom organiza cu această ocazie o ceremonie care va marca lansarea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cu același prilej, deschidem această secțiune pe site-ul nostru, în calitate de partener în Consorțiul care gestionează programul”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Secțiunea poate fi accesată pe www.sibiu.ro, iar la momentul lansării, aceasta cuprinde mai multe subsecțiuni, respectiv o scurtă descriere a scopului programului, o subsecțiune despre evenimentele gastronomice care au avut loc anul trecut, un album cu fotografii de la evenimentele care au avut loc în 2018 , un album video în care sunt disponibile scurt-metraje despre Program și evenimente ale acestuia, precum lansarea programului sau concursul European Young Chef 2018 și o secțiune dedicată cărților publicate pe această temă, sub egida SRGE 2019

Aceste secțiuni vor fi actualizate cu noi evenimente, fotografii, filme și cărți pe măsură ce acestea au loc. Organizatorii de evenimente sunt invitați să ne transmită informații și alte materiale despre proiectele pe care le realizează pe adresa press@sibiu.ro, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Aceste informații vor fi publicate și pe pagina de Facebook a instituției – Sibiu-pagina oficiala a orașului, iar fotografii de la evenimente vor fi postate pe pagina de Instagram sibiu.hermannstadt.

 

Cum este prezentat programul

 

Secțiunea cuprinde o scurtă prezentare a Regiunii Gastronomice, din care cititorii pot afla faptul că Programul Regiune Gastronomică Europeană este o platformă creată de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT), o entitate formată din specialiști europeni, înființată în 2012.

Titlul de Regiune Gastronomică Europeană contribuie la o creștere a calității vieții în regiunile participante prin promovarea importanței identității culturale și gastronomice a fiecărei regiuni, punând în valoare diversitatea culturilor gastronomice, promovând hrana pentru sănătate, îmbunătățind standardele în turism și stimulând inovarea și creativitatea în bucătăria locală tradițională.

Regiunea Sibiu s-a înscris în IGCAT în 2014 și și-a depus candidatura pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2016. După evaluarea dosarului de candidatură și o vizită a juriului în Sibiu în octombrie 2016, regiunii Sibiu i-a fost acordat titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Programul este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Județeană de Turism.

”Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 își propune să dea o șansă în plus produselor locale autentice, obținute din agricultură tradițională, prietenoasă cu mediul: să le aducă în centrul unor proiecte și evenimente menite să celebreze gusturile locale și hrana sănătoasă. 
Reînvățăm, alături de partenerii europeni și experții în gastronomie, să descoperim gusturile locale ce spun o poveste străveche despre regiunea noastră. 
Ne propunem să mijlocim legături directe între mediul rural, unde se produce în mare parte hrana, și mediul urban, unde sunt cei mai mulți consumatori”, explică reprezentanții programului.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia