Tribuna
Sibiu: Piața Huet devine zonă pietonală! Astrid Fodor: "Sunt parcări destule, vom găsi o soluţie"
Sorana MAIER
4070 vizualizari
Sibiu: Piața Huet devine zonă pietonală! Astrid Fodor:
© Răzvan NEGRU

Centrul istoric al Sibiului mai câștigă o zonă pietonală, după ce Piața Huet devine zonă pietonală, în urma unui proiect propus de primarul Sibiului, Astrid Fodor, și aprobat în ședința Consiliului Local de miercuri.

 „Începând cu intrarea în vigoare a acestei hotărâri în Piaţa Huet din municipiul Sibiu nu se vor mai parca mașini, sens în care vor fi eliminate marcajele locurilor de parcare”, potrivit hotărârii.

Cei care dețin abonamente de rezident zona pietonală cu domiciliul în Piața Huet din municipiul Sibiu vor parca autovehiculele în parcarea din Piața Mică sau pot beneficia la cerere de abonament riveran pentru parcările amenajate pe străzile Alexandru Odobescu sau Mitropoliei din municipiul Sibiu. Abonamentele de rezident anterior emise rămân valabile până la expirarea lor, urmând ca la reînnoirea acestora să fie aplicat tariful de abonament rezident pentru Piaţa Mică.

Una dintre soluțiile pe care Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 — 2030 al municipiului Sibiu l-a propus a fost reducerea circulației mașinilor în centrul istoric al orașului, motivând faptul că nu trebuie create noi locuri de parcare în zona istorică, deoarece acest lucru va atrage după sine intensificarea traficului rutier în centru, ci este nevoie de lărgirea zonelor exclusiv pietonale și de construcția de noi parcări în afara centrului istoric.

Proiectul privind interzicerea circulației automobilelor în Piața Huet este motivat prin concordanța „cu prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 — 2030 al municipiului Sibiu care a impus necesitatea luării unor măsuri în vederea reducerii gradului de poluare datorat emisiilor de combustibil, cu responsabilitatea protejării şi punerii în valoare a Centrului Istoric al oraşului, în vederea creşterii confortului şi siguranţei deplasărilor pietonilor”.

În zona pietonală din Centrul Istoric al Municipiului Sibiu circulația autovehiculelor este permisă ocazional pentru aprovizionare, curățenie, situații de urgenţă și pentru rezidenți.

Consilieri locali ai PSD au vrut să știe la finalul ședinței de miercuri unde vor parca atunci când vin la ședințele de la Primărie.

„Pe parcările din jur, pe strada Mitropoliei, pe str. Pompeiu Onofrei, în Piața Mică, sunt destule parcări. (...) Vom găsi o soluție, sigur că da, și pentru ședințele comisiilor”, a răspuns primarul Astrid Fodor.

Piața Huet este una dintre cele mai mici și mai frumoase piețe din centrul Sibiului, un punct de atracție fiind Biserica Evanghelică, dar și accesul spre Podul Minciunilor.

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
3 comentarii

Era si cazul...
cititor
16.05.2019 10:53
Ar fi bine si Piata Mica sa fie inchisa.
gogu din rampa
16.05.2019 11:43
si nu puteati sa faceti aici, in piata huet, mizeria aia de festival culinar care distruge acum parcul tineretului, vezi toate bucatariile alea parcate pe iarba imbibata cu apa? nu mai vorbim de blocarea a 50 de locuri de parcare :(
matei
16.05.2019 14:32
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia