FITS 2024
Tribuna
Sibiu: Omagiu binemeritat artistului nepereche FRED NUSS la Biblioteca ASTRA
Sibiu: Omagiu binemeritat artistului nepereche FRED NUSS la Biblioteca ASTRA

S-a împlinit, în aceste zile, un an de când Fred Nuss, colegul şi prietenul nostru, de la Tribuna, a plecat la Cârţa să-şi doarmă somnul de veci. Înmormântat cu onoruri militare în prezenţa numeroşilor colegi, rude, prieteni sau simpli admiratori ai artei sale, Fredy - cum îi spuneam noi - se odihneşte acum după o viaţă pusă în slujba fotografiei şi al Sibiului său drag. 
Că l-am iubit, l-am respectat şi l-am admirat, că nu l-am uitat o dovedesc chiar gesturile simple ale unor colegi tribunişti care, din când în când, îi aprind, pe biroul lui  din redacţie, câte o lumânare, însoţită de o cruce şi un "Tatăl Nostru". 
Absolut excepţională şi binevenită este iniţiativa foştilor săi colegi de la Tribuna şi de la fotoclubul Orizont, cu sprijinul deosebit al Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu, de a organiza o expoziţie omagială de fotografie "Fred Nuss - legendă a fotografiei sibiene", vernisată marţi, 17 octombrie, ac, în foaierul bibliotecii. 
Publicul prezent, numeros şi avizat, a putut admira fotografii alb-negru realizate de Fred Nuss înainte de anii 2000, unele din acestea făcând parte din colecţia personală a maestrului. 
Despre opera şi personalitatea artistului comemorat au  vorbit, pe rând, dr. Răzvan C. Pop, managerul bibliotecii, Beatrice Ungar, redactor şef al săptămânalului Hermannstädter Zeitung, ziaristul Ion Onuc Nemeş, Daniel Bălţat, fotojurnalist şi lector la Şcoala de Fotografie "Image Art" Sibiu şi Andrei Buta, fotoreporter şi membru al Fotoclubului Orizont, doi dintre ucenicii maestrului în redacţia "Tribunei". 
Dacă n-aţi văzut expoziţia, vă recomandăm călduros să o faceţi pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi, mai ales că expoziţia rămâne deschisă în foaierul bibliotecii până în 30 octombrie a.c.

Mircea BIŢU

Foto: Răzvan NEGRU

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


comentarii
4 comentarii

" Artist nepereche". (!?) Parcă e prea de tot, nu?
Un comentator
18.10.2023 19:34
Fred Nuss a fost şi rămâne un artist fotograf fara pereche! Dumnezeu să-l odihneasca în pace!
Alt comentator
18.10.2023 23:56
dr. Răzvan C. Pop, managerul bibliotecii - asta e tinuta de om serios ???

....in tenisi la costum...........plus culorile..........aoleu.....cultura mare
vasile 32
19.10.2023 09:40
E de plâns dacă nu ar fi de râs!
Mă uit la poză și când îl văd pe ăla in pantaloni vișinii, sacou și cu teniși chinezești.... Hahaha!!
Mai pare și om " serios" după parul cărunt și barbă. Unii nu se uită în oglindă??? Sau așa e " cool" ?
Hahaha
19.10.2023 22:30
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica