Tribuna
Sibiu Dans Festival, două zile de spectacole la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”
Sibiu Dans Festival, două zile de spectacole la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”

Casa de Cultură a Studenților Sibiu este gazda celei de a XVII –a ediție a Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL, vineri și sâmbătă, 24-25 septembrie 2021, ora 1900, în Sala Mare a Centrului Cultural Ion Besoiu.

Un weekend dedicat competițiilor de dans la care vor participa formații din marile centre universitare din țară:

„Este o reală plăcere să organizezi un astfel de festival mai ales în aceste vremuri în care studenții sunt dornici să-și manifeste pasiunea și talentul pe scenă. Concurenții înscriși la secțiunile solo, duet, grup, formație vor participa la o competiție ce va include ritmuri de dans contemporan (balet modern, teatru-dans), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (adaptate curentelor coregrafice și muzicii contemporane) și street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).” a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Pe lângă cei care se vor întrece pe scenă, spectatorii se vor putea delecta cu două interpretări de excepție ale piesei „Romeo și Julieta“ de William Shakespeare puse în scenă de două companii de dans: „Mario Dance Atelier” din Cluj-Napoca și Compania de Teatru-Dans „Microbis” a Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Probabil, niciodată scena elisabetană nu şi-a găsit un echivalent mai adecvat decât în una de dans contemporan, prin simplitate, sobrietate rafinată şi eleganţa capacităţii de sugestie a spaţiului psiho-artistic. Și probabil, nicio versiune scenică a celebrei opere „Romeo şi Julieta” nu a fost mai apropiată de spiritul shakespearian decât creaţia Mario Dance Atelier, "Juliet's Love", în care protagoniştii au aceeaşi vârstă cu personajele principale (desigur, un mare plus la capitolul originalitate), un univers vizual minimalist dar în care se zbat să încapă toate sentimentele și toată muzica din lume" este descrierea spectacolului pe care puteți să-l urmăriți vineri, 24 septembie de la ora 19.00.

Sâmbătă, 25 septembrie ora 19.00, scena va aparține Companiei Microbis care de aceasta dată va propune o interpretare originală în viziunea celebrului coregraf -scenograf Hugo Woff.

Romeo și Julieta, aceşti îndrăgostiți sublimi și eterni, ce distrug barierele, sfâşie plasa complicată și complexă a convențiilor și normelor și deschid o breșă către libertatea individuală. Prin dragoste, prin exasperanta ei imposibilitate, ceva deosebit şi mai presus de lume se deschide şi arde.

Romeo și Julieta explorează sentimentul modern al individualităţii pornind de la experienţa profundă care este iubirea. Cei doi îndrăgostiți se regăsesc ca să rămână împreună pentru totdeauna în locul în care lumea convențiilor nu îi mai poate atinge şi unde tinerețea lor întreruptă cu brutalitate va rămâne intactă.

Marile pasiuni ca dragostea, ura, dorința de putere agită firele existenței umane, cutremurându-i echilibrul fragil. În ce măsură suntem liberi și pana unde putem merge cu aceasta libertate? O viziune și o interpretare inedita așa cum ne-a obișnuit până acum coregraful sibian Hugo Wolff.

Sibiu Dans Festival 2021 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi ȋn Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe https://www.facebook.com/CasaStudentilorSibiu 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia