Tribuna
Sibiu: Dacă-i week-end, Festivalul Grădinilor să fie!
Rareș BIŢU
7638 vizualizari
Sibiu: Dacă-i week-end, Festivalul Grădinilor să fie!
© arhiva Tribuna

Să n-avem vorbe, că n-aţi ştiut şi iar aţi căutat Festivalul Grădinilor prin Piaţa Mare unde a rodit ani buni. Nu. Şi anul ăsta, de ţinut evenimentul se ţine tot în Turnişor. Pe Şoseaua Alba - Iulia la nr. 77a, la Zacaria Imperial Industrial Park, dacă-i preferaţi numele de "buletin".

Din 6 şi până în 8 mai, aşa că trei zile e răgaz suficient să scăpaţi şi de ploile anunţate - "programate" cum zice o duduiţă la televizor! - şi de marafeţi, dacă ţineţi musai să vâre vecinii beţe prin gard să (bosco) rodească vorbe de clacă: "Ia uite dragă, ce şi-au luat ăştia: măslin, ce să spun, că prunii noştri nu mai sunt buni, ... a, uite, ăla nu-i lămâi? Na poftim, pe ce prostii dau unii banii. Să-şi facă ei, tăntălăii, ţuică din lămâi!"  Dacă nu ţineţi, tot fără marafeţi veţi pleca acasă, dar cu tolba plină. Fie că alegeţi plante aromatice, arbuşti decorativi, muşcate curgătoare, gazanii, petunii, hortensii, lavande, rododendroni, leandrii sau mai ştiu eu ce minuni or avea întâietate în listele cu care vă faceţi socoteala de-acasă. Socoteală care ştiţi voi ... Dacă nu mergeţi neapărat pentru plante la ghiveci, ci pentru a vă alege noul mobilier sau accesorii de grădină, tot bine aţi picat fiindcă vor fi, bineînţeles, de toate. Numai bani să fie, mai ales că tarifele nu mai au nicio legătură cu bunăvoinţa altor primăveri. 
Eu mă duc să caut thunbergia promisă de muşteriii mei din ungurime: la Hornbach am găsit-o cu 85 de lei, oare ei o dau mai scump? ... Ăsta pardon, mai ... ieftin? Că la 30 - 35 de lei ca-n anii trecuţi, la asta chiar n-am cum să mă mai aştept ...

 


comentarii
1 comentarii

O alegere perfecta a locatiei, felicitari celor care au decis.
Guvernatorul Transilvaniei
06.05.2022 06:45
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA