Tribuna
Sevis
Sibiu - capitala naţională Lions

Sibiul se va trasforma pentru trei zile în capitala naţională Lions, pentru că în perioada 20-22 mai, aici se va desfăşura Convenţia Naţională Lions. Evenimentul va aduna la Sibiu în jur de 200 de persoane, membri ai cluburilor Lions din ţară şi din străinătate, după cum a declarat într-o conferinţă de presă Adriana Cazan, guvernatorul Lions în România. "În următoarea perioadă va începe la Sibiu unul dintre cele mai importante evenimente dintr-un an lionistic. (...) Este important pentru oraşul nostru pentru că are o dimensiune naţională." a spus Cazan, care a mai subliniat că o parte dintre participanţii la Convenţie vor veni din ţări precum Olanda, Franţa, Italia, Bulgaria şi Statele Unite ale Americii. Numărul acestora este totuşi mic, pentru că "aceasta este perioada în care în fiecare ţară se organizează aceste convenţii naţionale", a mai spus guvernatorul Lions în România. La conferinţa de presă au mai participat Ştefan Giurgiu, secretarul Districtului şi Vasile Ştefănuţă, trezorierul Districtului.

Program generos

Cea de-a XVI-a Convenţie Naţională Lions reprezintă cel mai important eveniment din viaţa Districtului 124 România, în cadrul manifestărilor urmând să-şi preia mandatul noul guvernator, Rodica Dacin, din Oradea, care va conduce Districtul 124 România, în perioada 2010-2011. Mai mult, cele trei zile dedicate evenimentului vor cuprinde o serie întreagă de manifestări care se vor desfăşura în mai multe locaţii din Sibiu. Astfel, pe lângă lucrările Convenţiei, care vor avea loc în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, participanţii la eveniment se vor putea delecta cu activităţi sportive, serate festive, cu seri de socializare şi chiar cu o masă câmpenească, în Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale ASTRA.
Convenţia Naţională Lions aduce la Sibiu o serie de personalităţi, între care Machiel Salomons, reprezentantul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, sau Varujan Vosganian, vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, care va lansa la Sibiu "Cartea şoaptelor".

Momentul bilanţului

Convenţia Naţională a cluburilor Lions reprezintă punctul de trecere între doi ani lionistici, acesta fiind momentul bilanţurilor morale şi financiare ale activităţii din anul care tocmai a trecut. Tot acum membrii Lions pun bazele programelor viitoare. În ţara noastră, în prezent sunt 53 de Cluburi Lions active, care adună în jur de 1250 de membri şi care formează Districtul 124 România. Districtul este coordonat de un guvernator ales pe perioada unui an lionistic (30 iunie - 1 iulie). Guvernatorul din acest an este Adriana Cazan, prima femeie ajunsă în această poziţie. Ea este membră a Clubului Millennium din Sibiu.Salutul Guvernatorului,


Dragi Lions şi Leo ai Districtului 124- România,

A XVI-a Convenţie Naţională Lions va avea loc la Sibiu, în perioada 20-22 Mai 2010. Echipa noastră duce o muncă susţinută de ceva timp pentru a ne oferi un eveniment memorabil în oraşul nostru, care pe lângă bogata încărcătură istorică ne propune şi o destinaţie turistică de excepţie. După cum ne-am obişnuit în ultimii ani , topica generală a Convenţiei va urm[ri să răspundă cerinţelor actuale ale lionismului din ţara noastră , integrându-se în lionismul internaţional modern , dând posibilitatea fiecăruia dintre noi să împărtăşească performanţa unui service activ, concret, unitar şi coordonat.
Azi, în acest context social şi politic specific, ne dorim să continuăm promovarea valorilor şi virtuţilor lionistice , a voluntarismului şi service-ului comunitar, astfel încât fiecare cetăţean să se angajeze voluntar şi responsabil implicându-se activ la identificarea şi rezolvarea problemelor comunităţii, în acord cu conceptul WE SERVE a organizaţiei noastre.
Convenţia de la Sibiu ne pune la dispoziţie timpul, locul şi ocazia de a ne face cunoscute diferitele noastre opinii, în spiritul toleranţei şi înţelegerii, astfel încât la sfârşitul acesteia să beneficiem de un bagaj apreciabil de concluzii de comun acceptate .
Oraşul Sibiu va fi nerăbdător să vă întâmpine cu binecunoscuta sa ospitalitate, oferindu-se nu numai ca o gazdă universitară de renume, dar şi ca o cetate intesată de cultura şi istoria a peste 900 ani de existenţă (prima atestare -1191). Numeroasele vestigii vă îmbie să vă delectaţi redescoperindu-le…
Interesante şi reprezentative pentru Sibiu, împrejurimile sale montane sau depresionare întregesc tabloul turistic al burgului.
Mă aştept, în concluzie, ca această oportunitate a Convenţiei, să fie un prilej de a spune “bun venit” –vouă celor care ne veţi onora cu prezenţa- ca mesageri ai echilibrului şi bunei înţelegeri – în scopul descoperirii drumului către o umanitate mai bună.

Cu cele mai alese gânduri ,

Adriana Cazan
Guvernator Lions
2009-2010
comentarii
12 comentarii

FFF
HUO MASONIII
20.05.2010 06:37
Ceva pentru cultura sibiana de la Lions ????
www
20.05.2010 08:01
asti-s masoni. trebuie EXTERMINATI ! ei pregatesc venirea Antihristului
b
20.05.2010 09:05
hahaha - "umanitate mai buna" - tari boierii astia tradatori
masonescu
20.05.2010 09:23
Prorectorul Dan Maniu DUSE de la ULBS ,este dintre cei mai activi "masoni" din Clubul Lions SIBIU !DUE ESTE UN SECURIST NOTORIU !
C. OPREAN--PROFESOR ULB SIBIU
20.05.2010 10:44
Voi chiar nu va dati seama ce inseamna cluburile lions? Sunt niste boieri nesimtiti si cu pretentii de imparati... auzi, ei se considera nobili... Voi chiar credeti porcaria asta cu "umanitate mai buna" pe care o afiseaza dansii? Lions e doar un paravan...multi dintre ei sunt membrii in loje masonice...
Dan Tanasescu
20.05.2010 11:14
Mari retardati vad aici pe forum, mai puneti mana pe carte analfabetilor! (sau dupa caz vechi comunisti care habar nu au). Mergeti la gara si beti o vodca mai bine
forum de imbecili
20.05.2010 14:52
mare dreptate ai 'forum de imbecili'....si pt cretinii inculti de mai sus:Romania este o tara creata de masoni, daca era dupa puterile europene de acum 200,100 de ani romania nu exista in veci! balcescu si multi multi altii care au contribuit la crearea romaniei unite au fost masoni.
Alexa23Sb
20.05.2010 15:17
eu propun sa aducem toti cersetorii la guvernatoarea lions sa le dea bani pentru 2 /3 luni sa nu ii mai vedem prin sibiu
fane
20.05.2010 18:16
stai tu linistit fane ca nu au nevoie de banutii tai ;)
lol
20.05.2010 18:26
CEL MAI TARE MEBRU LIONS E RAZVAN MARCU DE LA ANTENA 1. IMBECIL MAI MARE SI MAI INFUMURAT CA EL MAI RAR!!!
razvan marcu rules!!!
20.05.2010 23:10
foarte tare clubul lions...cine va fi anu acesta presedinte?...e drept ca toti membrii sunt spuma sibiului...respect..
un admirator
26.05.2010 22:08
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia