Tribuna
Sevis
Sibiu BikeCity - peste 500 de biciclete în centre automate de închirieri pentru sibieni
Sorana MAIER
1681 vizualizari
Sibiu BikeCity - peste 500 de biciclete în centre automate de închirieri pentru sibieni

Primăria Sibiu inițiază un proiect amplu și indit pentru a-i stimula pe sibieni să folosească bicicleta ca mijloc de transport și va înființa 44 de centre automate unde vor exista peste 500 de biciclete în regim self service.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună este inclus un proiect prin care Primăria Sibiu solicită aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru implementarea unui sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service intitulat Sibiu BikeCity. Odată aprobat, proiectul va fi depus la ADR Centru în vederea obținerii de fonduri europene pe Axa prioritară 4 dedicată mobilității urbane. Investiția este estimată la 13 milioane de lei.
Concret, prin acest proiect se vor amenaja în Sibiu 44 de centre automate de închiriere de biciclete în regim de self service. Peste 500 de biciclete vor fi puse la dispoziția utilizatorilor, inclusiv triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități. În baza unui tarif, cetățenii vor putea închiria bicicleta din unul dintre cele 44 de centre, o va putea utiliza și o va returna apoi în centrul cel mai apropiat de destinația sa, transmite Primăria Sibiu.
Acesta este unul dintre cele șapte proiecte pe care Primăria Sibiu le va depune pe Axa de finanțare din fonduri europene dedicată mobilității.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia