Tribuna
Sibiu BikeCity a ajuns la Sibiu! 10 puncte de reparații de urgență pentru biciclete
Sorana MAIER
2305 vizualizari
Sibiu BikeCity a ajuns la Sibiu! 10 puncte de reparații de urgență pentru biciclete
© Primăria Sibiu

Un sistem de mobilitate velo care va purta numele  Sibiu BikeCity și care va pune la dispoziția comunității din Sibiu 540 de biciclete și 12 triciclete inteligente va fi implementat în această primăvară. Patru dintre triciclete sunt acționate manual și au fost configurate astfel pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități motorii. Celelalte opt sunt destinate seniorilor, asigurând acestora o poziție confortabilă, atunci când pedalează, anunță Primăria Sibiu.

În Sibiu sunt deja instalate stații de service pentru biciclete, dotate cu pompe de aer și ustensile pentru reparații.

Sibiul este primul oraș din România care implementează sistemul PBSC Urban Solutions, unul dintre liderii globali în soluții de bike sharing și micromobilitate urbană.

Stațiile automate de închiriere au sosit deja și în acest moment se asamblează în depozit, pentru a putea fi amplasate în oraș.

Bicicletele vor putea fi închiriate din 44 de locații, care acoperă tot orașul.

Furnizarea, montarea și instalarea acestora este asigurată de Sustainable Urban Mobility Solutions S.R.L.

10 puncte de reparații, destinate oricărui tip de bicicletă, dotate cu truse de scule și pompe de aer, pentru  reparații de urgență vor fi disponibile. Toate aceste stații de service provin de la un producător dintr-o țară cu mai multe biciclete decât numărul de locuitori Olanda.

Tot în plus vor fi și cele 21 de rastele pentru  biciclete, a câte 10 locuri fiecare, care se vor adăuga stațiilor de închiriere, pentru bicicliștii care doresc să lase în zone securizate bicicletele personale.

Proiectul va aduce nou și o autoutilitară Piaggio cu o remorcă customizată pentru transportul bicicletelor, ea însăși un element spectaculos în trafic.

Ne-am angajat să dezvoltăm mobilitatea alternativă la Sibiu și facem tot ceea ce depinde de noi, ca autorități, pentru a asigura un mediu sănătos și o dinamică urbană adaptată provocărilor generate de schimbările climatice. Pe lângă transportul public ecologic vom avea de anul acesta și un sistem de bike sharing performant, care întărește promisiunea unui Sibiu smart”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Aplicații pe mobil

 

Pentru a utiliza acest sistem, va fi suficientă descărcarea unei aplicații mobile sau conectarea pe site-ul dedicat ori la terminalul din stații, pentru ca  persoanele cu vârsta de peste 14 ani să poată închiria bicicletele în regim self-service la Sibiu.

Sistemul este format din stații de închiriere care vor funcționa în regim self-service și care vor include dock-uri, terminale alimentate cu panouri solare, biciclete și triciclete inteligente, monitorizate GPS. Acestora li se adaugă sistemul informatic.

Valoarea totală a proiectului este 13,42 milioane lei, din care 12,49 milioane lei fonduri europene nerambursabile.

Culoarea brandului Sibiu BikeCity va fi verdele, pentru că atât bicicletele, cât și stațiile.

PBSC Urban Solutions este o companie din Quebec, Canada, activă din 2008 pe piața de bike sharing. Sistemele lor asigură mobilitatea velo în orașe din întreaga lume, din Barcelona sau Monaco până în New York, Rio de Janerio sau Abu Dhabi.

Mai multe informații despre PBSC Urban Solutions, aici: www.pbsc.com

 

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 

 

 







comentarii
5 comentarii

Mai rămâne să amenajați și piste SERIOASE de biciclete, ceva mai largi și protejate și să verificați că aceste piste sunt libere de mașini. De multe ori sunt ocupate, iar acest lucru pune în pericol siguranța celor de pe bicicletă.
Biciclist
24.01.2022 16:26
Asta ne mai lipsea, biciclete care sa încurce traficul.
Perfect
24.01.2022 17:47
ideile unei bunici-fodor cu ph
24.01.2022 20:57
mai trebuie piste. altfel sa circule fodor si geniile din primarie pe pistele desenate peste gurile de canal capcana, sau ruland pe langa masini parcate a caror usi se deschid direct pe pista. Nici macar pistele facute nou, langa strazi proiectate in 2021 in mijlocul campului unde era spatiu (in campsor sau pe malurile cibinului), nici astea nu le-au facut decat la latimea minima legala = 1m/sens. Cum sa vorbesti despre "mobilitatea alternativă " cand tu oferi astfel de infrastructura de ev mediu ??
biciclete sunt,
24.01.2022 21:24
La -18 grade Celsius se mandreste orasul cu asa ceva? Infrastructura e sublima, dar lispseste cu desavarsire!
anonim
25.01.2022 09:09
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA