Tribuna
SEVIS
Sibiu Bike City: 44 de centre pentru închirieri, 540 de biciclete cu computer de bord și investiție de 2 milioane de euro
Sorana MAIER
989 vizualizari
Sibiu Bike City: 44 de centre pentru închirieri, 540 de biciclete cu computer de bord și investiție de 2 milioane de euro
© Primăria Sibiu

Sibienii vor avea 44 de centre de închirieri moderne unde vor avea la dispoziție sute de biciclete și triciclete, prin intermediul proiectului Sibiu Bike City, derulat de Primăria Sibiu și finanțat din fonduri europene cu 9,7 milioane lei.

“În maxim 10 luni sibienii vor avea la dispoziție 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg orașul pentru care vom achiziționa 540 de biciclete produse în Canada și alte 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziția dotărilor și amenajarea acestor centre. În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ștrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului și Calea Dumbrăvii și urmează să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentațiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete: unul pe Calea Șurii Mici și unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat 3 ofertanți. Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu cu finanțare din fonduri europene este de 9.706.360,48 lei.

© Primăria Sibiu

Dotări pentru încurajarea transportului cu bicicleta

 

540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS, 8 triciclete pentru seniori și 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități sunt între dotările proiectului.

Vor fi amenajate 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor.

De asemenea, sistemul include terminale inteligente de închiriere și plată cu cardul bancar, 5000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată și o aplicație mobilă pentru închiriere și plata serviciilor.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate și 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraș.

© Primăria Sibiu


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia