Tribuna
Jidvei
Sibiu 100 - Centenarul României Mari. ACADEMIA FORȚELOR TERESTRE NICOLAE BĂLCESCU – PARTENER STRATEGIC AL EVENIMENTULUI
Sibiu 100 - Centenarul României Mari. ACADEMIA FORȚELOR TERESTRE NICOLAE BĂLCESCU – PARTENER STRATEGIC AL EVENIMENTULUI
© Focus Sibiu

Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu și firma Continental Automotive Systems au organizat sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Mare din Sibiu, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri: Sibiu 100.

Evenimentul a fost urmărit de mii de sibieni strânși în Piața Mare, de mulți români care l-au văzut pe postul național TVR, dar și de oficialități care au onorat această sărbătoare cu prezența lor. Primarul Astrid Fodor a dat bun venit în foișorul oficialităților Ambasadorului Franței, Excelența Sa, doamna Michele Ramis; Ambasadorului Marii Britanii, Excelența Sa, domnul Andrew Noble, Secretarului de Stat în Minsterul Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat; consilierului prezidențial pentru cultură, culte și Centenar, domnul Sergiu Nistor; Comandatului Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, general de brigadă Ghiță Bârsan; directorul general al firmei Continental Automotive Systems, domnul Oswald Kolb; doamnei deputat Raluca Turcan, domnului senator Nicolae Neagu, vicepreședinților Consiliului Județean Sibiu – doamna Christine Manta Klemens și domnul Marcel Luca, consilierilor locali ai Sibiului, precum și altor oficiali locali.

Spectacolul regizat de Radu Nica a debutat cu o paradă militară în care au defilat cadeții Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu:

„Această paradă militară a fost reușită datorită implicării Academiei Forțelor Terestre din Sibiu și a celor 300 de cadeți care au îmbrăcat hainele militare confecționate special pentru acest eveniment de către Primăria Sibiu. Cadența marșului, disciplina și seriozitatea acestor tineri au făcut din paradă o reușită și un adevărat spectacol pentru public. Le mulțumesc pentru implicare, atât lor cât și comandantului Academiei, general de brigadă Ghiță Bârsan” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Îmbrăcați în hainele croite cu mare atenție la detaliu, fidel uniformelor ilustrate în fotografiile vremii, militarii au mărșăluit pe strada Ocnei, pe sub Podul Minciunilor, pe sub Turnul Sfatului și în Piața Mare, unde au dat onorul generalului francez Henri Mathias Berthelot și domnului Iuliu Maniu, președintele Consiliului Dirigent, întorși în Piața Mare după 100 de ani. Printre militarii din paradă s-a aflat și fanfara Academiei Forțelor Terestre, dar și câțiva roșiori călare. Marșul a continuat pe străzile Tribunei, Mitropoliei, Nicolae Bălcescu și înapoi în Piața Mare.

Acești tineri au reprezentat cu respect militarii care au luptat pe front acum 100 de ani pentru ca România să devină unită. Pe ecranul imens din Piața Mare s-au derulat fragmente din emoționantelor și tulburătoarele scrisori venite de pe front, exprimând greul de război, dorul de acasă, dar și puterea dată în luptă de mândria de a fi români.

 

© Focus Sibiu
© Focus Sibiu
© Focus Sibiu
© Focus Sibiu
© Focus Sibiu
© Focus Sibiu
© Focus Sibiu


comentarii
2 comentarii

in sfarsit ceva pozitiv, deosebit, demn de-a fi mentionat in ziar...
un sibian
09.10.2018 07:55
Se pare ca paradele,defilarile si depunerile de coroane cu diferite ocazii au ramas printre putinele actiuni ale armatei pentru care statul roman cheltuie ,,o caruta”de bani.In caz de razboi (imaginar) nu stiu cine v-a lupta ca pe frontispiciul majoritatii U.M. scrie clar ,,Unitate de sprijin de lupta”...
Realist!
10.10.2018 07:15
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia