FITS 2024
Tribuna
Sibienii utilizează tot mai mult aplicația „Parcare Sibiu”. Peste 2 milioane lei plătiți de șoferi online
Sibienii utilizează tot mai mult aplicația „Parcare Sibiu”. Peste 2 milioane lei plătiți de șoferi online

Aplicația „Parcare Sibiu” este utilizată tot mai des de sibieni și de cei care utilizează parcările publice ale orașului. Aplicația a fost lansată de Primăria Sibiu în decembrie 2018.

„Prin creșterea constantă a numărului de descărcări și a sumelor plătite pentru parcare prin intermediul ei, aplicația este un instrument la îndemână, indiferent de modalitatea aleasă din aplicație pentru plată”, a transmis Primăria Sibiu.

Astfel, dacă în anul 2019 aplicația a fost descărcată de 14.094 de ori, în anul 2020 numărul descărcărilor a crescut la 16.148, în 2021 la 22.393, iar în 2022 la 29.586 de ori. Astfel, și încasările prin aplicație din taxa de parcare s-au dublat comparativ cu anul 2019, când s-a încasat puțin peste 1 milion de lei, la 2.107.000 lei în anul 2022.

Metodele de plată preferate au rămas aproximativ constante. Procentul celor care au ales să plătească prin SMS a fost în acești ultimi ani în jur de 80%, iar prin card bancar s-a plătit în proporție de 20% în anii 2021 și 2022, numărul celor care au utilizat această variantă dublându-se față de 2019. Plata prin credit preplătit s-a menținut și ea la nivelul de 3%.

În acest moment, în aplicație sunt 8.835 de conturi active, de pe care se fac plăți.

 

Avantajele aplicației

 

În aplicație sunt vizibile toate parcările publice din oraș, chiar și cele care nu sunt administrate de Primăria Sibiu astfel că, indiferent în ce zonă vă aflați, puteți identifica cele mai apropiate spații de parcare.

În cazul parcărilor cu barieră, în aplicație puteți vedea numărul de locuri libere în timp real astfel că veți ști spre care să vă îndreptați.

Dacă permiteți notificările din aplicație, veți fi informați cu privire la expirarea timpului de parcare sau apropierea termenului de expirare a abonamentului.

În aplicație se pot cumpăra abonamente de parcare în format electronic, fără a mai fi nevoie să vă deplasați la sediul Serviciului Domeniul Public pentru a le ridica.

Prin creditul preplătit puteți plăti taxa de parcare direct din portofelul virtual al contului, metodă extrem de simplă. Încărcând creditul preplătit de pe cardul dumneavoastră bancar, atunci când trebuie să plătiți taxa nu mai este necesară introducerea de fiecare dată a datelor cardului bancar.

 

Aplicația mobilă Parcare Sibiu poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica