Tribuna
Sevis
Sibienii se vor putea vaccina împotriva COVID-19 în peste 100 de cabinete ale medicilor de familie
Laura BUCIU
1587 vizualizari
Sibienii se vor putea vaccina împotriva COVID-19 în peste 100 de cabinete ale medicilor de familie
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU

Peste 100 de medici din Sibiu s-au înscris pentru a participa la vaccinarea împotriva COVID-19. Ei vor putea administra vaccin de la AstraZeneca sau de la Johnson&Johnson, singurele seruri care rezistă la temperaturi normale.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a spus că vaccinarea în cabinetele mediclor de familie ar putea începe de la finalul lunii aprilie. Pentru acest proiect, în județul Sibiu s-au înscris 104 medici de familie, în cabinetele cărora se poate administra vaccin împotriva coronavirusului.

Proiectul pilot a început săptămâna trecută în Timișoara și nu a avut un succes extraordinar. Cu toate acestea, autoritățile au mari așteptări din partea medicilor de familie, pentru că aceștia își cunosc pacienții și îi pot convinge să accepte vaccinarea ca fiind soluția pentru a se apăra de o eventuală infecție cu SARS-CoV-2.

„Ultimul aspect este demararea pregătirii medicilor de familie pentru vaccinare prin cabinetele proprii de medicină de familie unde vom distribui vaccinul de la Johnson&Johnson şi AstraZeneca. Programările la medicul de familie nu vor fi trecute în platformă. Fiecare medic de familie îşi va lua lista de pacienţi pe care o are în arondare. Cu prioritate, medicul de familie va prelua persoanele în vârstă cu boli cronice din listă astfel încât să putem asigura vaccinarea cât mai rapid. Am şi trimis către fiecare direcţie de sănătate publică din fiecare judeţ evaluarea disponibilităţii medicilor din familie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

De la debutul campaniei de vaccinare și până miercuri, 14 aprilie, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 87.692 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 57.819 persoane cu prima doză de vaccin și 29.873 persoane cu cea de-a doua doză.

 

comentarii
3 comentarii

Aoleu! Nu m-as lasa pe mana asistentei medicului meu de familie. E doar o contopista... Nu stiu cate injectii sau clisme a facut de cand e asistenta...
14.04.2021 18:47
Stai liniștit, nu asistenta te vaccineza medicul va fi cel care te vaccineaza.
Claradi
15.04.2021 07:03
Sa vaccineze pe cine vrea! Cred ca si medicul e la fel. Un contopist!
15.04.2021 12:46
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia