Tribuna
Sevis
Sibienii se vaccinează cu ser antigripal american
Laura BUCIU
1213 vizualizari
Sibienii se vaccinează cu ser antigripal american
* Persoanele vulnerabile, care vor putea face vaccin antigripal gratuit, vor primi ser american, compania ABBOTT fiind cea care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii * Pentru sibieni au fost solicitate peste 51.000 de seruri gratuite, dar nu se ştie câte vor fi aprobate de la MS *

Statul va plăti anul acesta 5,7 milioane de lei pentru serul antigripal cu care va fi imunizată populaţia. Din pă­cate, şi anul acesta vac­cinul va fi adus din import, după ce Institutul Cantacuzino nu mai prepară seruri. 2013 a fost ultimul an în care s-a pro­dus ser la noi în ţară, la Institutul Cantacuzino, dar vaccinul nu a putut fi folosit pentru că avea o concen­traţie mare dintr-o toxină.
Campania de imunizare va începe pe 15 octombrie. Conform datelor Ministerului Sănătăţii au fost cumpărate 500.000 de doze de vaccin. Vor fi vaccinaţi gratuit bă­trânii, bolnavii cronici, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, femeile însărcinate şi per­sonalul medical.

Sibiul are nevoie de peste 51.000 de doze de vaccin

Specialiştii din cadrul Di­recţiei de Sănătate Publică au solicitat Ministerului Să­nătăţii alocarea peste 51.000 de doze de vaccin antigripal. Dacă ţinem cont de situaţia de anul trecut, acest număr de doze de vaccin antigripal va fi drastic redus de oficialii ministe­rului. Anul trecut au fost soli­citate aproxi­mativ 60.000 de seruri, iar la Sibiu au ajuns aproape 13.500 de doze, în două eta­pe. Potrivit repre­zentanţilor DSP Sibiu, toate aceste seruri au fost epui­zate, pen­tru că persoanele catagra­fiate au venit să îşi admi­nistreze vaccinul gratuit.
Alte persoane, care doresc să îşi facă vaccinul, dar nu intră în categoria de risc, vor putea face vaccinul antigripal contracost, achiziţionându-l de la farmacii.

Ser american

Campania de vaccinare urmează să înceapă după 15 octombrie. Serul a fost achi­ziţionat de la producă­torul american ABBOTT, cel care a câştigat licitaţia pu­blică deschisă organizată de către Ministerul Sănătăţii. La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, au fost recepţionate 300.000 de doze de vaccin, care vor fi distribuite Direc­ţiilor de Sănătate Publică.

comentarii
1 comentarii

Extra lucru la domiciliu, acum!
Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
Florin
09.10.2015 08:38
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia