Tribuna
Sibienii se ,,înnoiesc" cu haine second hand
Alexandra DRAGUT
3216 vizualizari
Sibienii se ,,înnoiesc
O afacere de succes o reprezintă, în ultima perioadă, magazinele second-hand. Pentru că banii sunt puţini şi hainele din magazinele de firmă au preţuri foarte mari, second hand-urile nu duc lipsă de clienţi. Acestea sunt frecventate de toate genurile de cumpărători, de la cei cu dare de mână la cei cu puţini bani în buzunar, tineri sau vârstnici.

Mulţi sibieni îşi achiziţionează haine care sunt deja purtate, deoarece sunt la preţuri mici. Astfel, sunt tot mai multe magazine de tip second hand în Sibiu şi, deşi vânzările nu au crescut simţitor, reprezentanţii acestora nu se plâng că ar duce lipsă de clienţi. ,,Avem clienţi <<de-ai casei>>, care ne trec pragul în fiecare zi şi cumpără orice. Fie că îşi iau tricouri, pantaloni, genţi, cojoace sau încălţăminte, oamenii vin pentru că acestea arată destul de bine şi sunt la preţuri avantajoase. La început vindem hainele la preţ normal, apoi
ajungem şi la 1 leu produsul. Printre clienţii noştri se regăsesc persoane de toate vârstele, dar în special tineri, pentru că aici pot găsi haine de firmă pe care nu şi-ar permite să le achiziţioneze noi", ne-a explicat
patroana unui magazin second-hand din Sibiu.

Sibienii spun că apelează la haine la mâna a doua pentru că nu îşi mai permit să cumpere unele noi. "Nu ne mai ajung banii şi nu ne mai permitem să ne cumpărăm din magazinele mari din oraş haine de sute de lei. Astfel, venim la «second-hand»
şi ne cumpărăm mai multe articole vestimentare, destul de bune calitativ, la preţuri foarte mici", ne-a spus Mihaela, clientă
fidelă a magazinelor ce comercializează haine la mâna a doua.

Haine de firmă, la second hand

Mulţi dintre clienţii magazinelor second hand sunt mulţumiţi de calitatea şi de preţul hainelor de mâna a doua. Ei preferă să achiziţioneze haine purtate de o altă persoană decât să cumpere haine noi care sunt mai scumpe şi, de cele mai multe ori, nu sunt de aceeaşi calitate. ,,Sunt mulţumită de calitatea şi de preţurile de aici. Prefer să îmi cumpăr un lucru la mâna a doua, dar de calitate, decât unul nou, dar de proastă calitate", spune Elena, una dintre clientele care cumpără frecvent haine la mâna a doua. 
 
Există şi cazuri în care hainele second hand sunt mai scumpe decât cele noi, dar nu se întâmplă prea des. Cei care nu sunt de acord să cumpere haine din second-uri sunt de părere că de acolo se pot alege cu diferite boli, lucru infirmat de proprietarii de astfel de magazine, care spun că fără o dezinfecţie prealabilă nu ar putea să le aducă în magazine.

Clienţi şi din alte părţi

În plus, nu trec pragul magazinelor doar sibieni, ci şi persoane din alte zone ale ţării. ,,Eu sunt din Cluj şi de câte ori vin la Sibiu, îmi cumpăr câte ceva din magazinele second hand. Preţurile sunt convenabile, iar produsele sunt de calitate. În plus, aici nu risc să mă întâlnesc cu vreo cunoştinţă", spune zâmbind Daniela.

Pe lângă persoanele care merg frecvent să îşi înnoiască garderoba de la second hand, mai nou, conform spuselor unor reprezentanţi ai unor astfel de magazine, sunt mulţi care vin pentru prima oară şi apoi aleg varianta hainelor deja purtate
pentru că acestea sunt la preţuri avantajoase, în timp ce acelea din marile magazine au afişate preţuri foarte piperate.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA